Sådan finder du den perfekte ukulele

Sådan finder du den perfekte ukulele

4. juli 2018 0 Af Redaktionen

Ukulelen er blevet et yderst populært musikinstrument de seneste par år. Mange har fået øjnene op for det charmerende lille strengeinstrument, der indbyder til et ukompliceret og sjovt forhold til musik. Ukulelen er blandt andet populær for dens lyse klang, men den appellerer også til den musikalske nybegynder. Ukulelen er nemlig noget nemmere at spille på end en guitar, og dertil er dens lille størrelse praktisk, når man skal have den med.

Grundet dens store popularitet er der også kommet et ganske stort marked på ukuleler i Danmark. Et stort og bredt marked er altid en god forudsætning for forbrugeren, men det kan også være overvældende og forvirrende – læs med her, hvis du ønsker tips til at finde den bedste ukulele til dig.

Ukuleler i enhver stil

Ukuleler kommer i mange forskellige typer og farver. Den klassiske type, som langt de fleste kender til, er sopranukulelen. Men dertil er der også koncertukulelen, tenorukulelen og baritoneukulelen. Udover de forskellige typer, kan man også få ukuleler i forskellige størrelser – fx kan man få børneukuleler, hvis man har et barn, der gerne vil i gang med instrumentet.

Når det kommer til at udvælge sin ukulele, kan man godt tillade sig at være kræsen. Markedet er som sagt bredt, så man kan godt gøre sig umage med at finde lige netop den ukulele, man ønsker sig. Ukuleler kommer i mange forskellige farver. Man kan holde sig til en klassisk naturukulele, der bare har farve efter træet, eller man kan vælge en ukulele, der er malet i flotte farver.

Vælg ukulele efter niveau

Det er naturligvis ikke ligegyldigt, om du er ukulelenybegynder, eller har spillet på det lille instrument i mange år. Som nybegynder er det en god idé at finde en lidt billig ukulele – for selv om en ukulele ikke koster meget mere end et par hundrede kroner, er den i en fin kvalitet og en god forudsætning for en nybegynder. Dermed skal man heller ikke smide mange penge efter projektet, og man kan hurtigt og billigt komme til at prøve instrumentet af, og se om det er noget, man vil gå i kast med.