Sådan finder du det billigste lån

Sådan finder du det billigste lån

20. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Der kan være utroligt mange grunde til, at du har brug for at optage et lån. Der kan komme uforudsete udgifter i form af store regninger, som du ikke kan betale i øjeblikket, eller du kan have lyst til en ferie. Uanset om din grund til at låne er baseret på bilkøb, regninger eller sjov og ballade, så bør du altid sigte efter at få det billigste lån. Det er derfor rigtig vigtigt, at du ved, hvad du skal kigge efter, når du låner og ved, hvor du kan finde de billigste lån. Vi er her for at hjælpe dig godt på vej mod det bedste lån i dit liv.

Kig på ÅOP

Op mod hver 3. dansker er ikke klar over, hvad ÅOP rent faktisk betyder. ÅOP er det vigtigste mål for, hvor meget et lån koster for den enkelte. Det betyder Årlig Omkostning i Procent og er et udtryk for, hvor høj renten på lånet er hvert år i procent, når man tager højde for alle slags gebyrer. Det er lovpligtigt at oplyse ÅOP, når man skal udbyde et lån, så man kan altid kigge på dette tal for at se, hvor billigt lånet bliver. Det er der alt for få danskere, der gør, så derfor ender mange af dem i RKI-registeret, og de har derefter utrolig svært ved at låne penge. For at undgå dette er det essentielt, at du optager et lån med en lav ÅOP og med en løbeperiode, der er overskuelig for dig.

Sammenlign på internettet

Du kan komme langt med ÅOP, men en præmis for at dette skal give dig det bedste resultat, vil være, at du kigger på alle lån, du overhovedet kan finde. Det er dog umuligt for de fleste af os, fordi det vil tage utroligt lang tid og være en ekstremt kedelig proces. Derfor er det særdeles fordelagtigt, at du kan få sammenlignet dem alle på internettet og kun blive præsenteret for de billigste. Herefter kan du selv vurdere, hvilket lån der passer bedst ind i din privatøkonomi. Det eneste, du egentlig skal gøre, er at gå ind på en hjemmeside, hvor lånene bliver sammenlignet og klikke dig igennem hjemmesiden for at få styr på, at du vælger et lån, der kunne være som skræddersyet til din position.