Sådan finder du motivation til at holde træningen ved lige

Sådan finder du motivation til at holde træningen ved lige

25. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Vinteren er på vej, og det kolde, våde og mørke vejr kan godt ligge en dæmper på træningslysten og motivationen. Det er bare lidt hyggeligere og nemmere at blive derhjemme i sofaen med eftermiddagssnacks, Netflix eller en god bog.

Sæt delmål

Hvis du kan mærke, at det er begyndt at knibe med motivationen, bør du straks finde nogle ting, der kan motivere dig. Det er ikke unaturligt, at det der motiverede dig for to måneder siden er blevet lidt for kedeligt nu. Derfor er det en god idé at søge nye motivationer fra tid til anden. Hvis du har et overordnet og langsigtet mål med din træning, er det også en god idé at sætte nogle delmål for det langsigtede mål. Hvis dit langsigtede mål virker for urealistisk til hverdag, vil du hurtigt miste motivationen.

Track din fremgang

En af måderne hvorpå man kan holde øje med, om man er på rette vej eller holde øje med små delmål på, er ved at bruge mange af de spændende tracking devices der er i sportsverdenen i dag. Det kan f.eks. være et sportsur eller en app hvor du selv plotter data ind, som så kan hjælpe med at se din rejse. De fleste smartphones har i dag en samlet oversigt over de sundhedsdata, du vælger at følge med i. Så får du altså samlet data fra din løbeapp, dine træningsapps eller den app, der holder øje med din søvn på et sted.

Det bliver lidt sjovere at træne hen imod noget, når man kan se på nogle grafer og tal, at man rent faktisk forbedrer sig. Det kan også være en motivationsfaktor til at komme afsted på en doven dag – hvis du ikke kommer afsted, bryder du jo systemet og den fine fremgang. Husk at giv dig selv nogle små belønninger hver gang du når et mål. Du må gerne fejre dig selv.