Sådan gør du din have sommerklar

Sådan gør du din have sommerklar

4. maj 2019 Slået fra Af Redaktionen

Sommeren er på vej med hastige skridt, og det betyder helt sikkert lune og hyggelige sommeraftener, der skal nydes på terrassen. Men selvom sommeren er på vej, så har din have også været igennem både regn, sne og slud, og måske er den ikke så pæn, som du gerne vil have den til at være. Derfor er det bare med at komme i gang med at gøre haven sommerklar, så du netop kan komme udenfor og nyde de hyggelige sommeraftenener. Hvis du har brug for nogle gode råd til, hvordan du kan gøre din have sommerklar, skal du læse med i teksten her.

 

Rens terrassen for ukrudt

Om sommeren bruger man især rigtig mange timer på terrassen. Det gælder både, hvis man skal slikke sol, men også hvis man skal hygge sig med gæster og en god omgang grillmad. Derfor er det også vigtigt, at terrassen står skarpt, når vi går ind i de varme måneder. Du kan rense din terrasse på mange måder. Du kan eventuelt starte med at fjerne ukrudt mellem fliserne, men nogle gange mister fliserne også sin glans. Her gælder det ofte om at bruge en masse knofedt og skrubbe og skure terrassen. Hvis det ikke hjælper som ønsket, kan det være, at du skal prøve kræfter med algefjerner. Hvis du tager godt hånd om terrassen, vil den hurtigt blive klar, så I kan nyde et lækkert glas vin på terrassen, når sommeren og de lune aftener nærmer sig.

 

Slå græs og få styr på hæk og bed

Udover at få styr på terrassen, er der helt sikkert også et dejligt stort og grønt areal, som måske også har mistet sin glans en smule gennem den kolde vinter. Det er altså med at få luget ud i bedene og slået græsset, så hele haven begynder at tage form igen. Måske er der også nogle hække, der trænger til at blive klippet, eller også har du brug for en smule udskiftning i haven. Er du eksempelvis ved at være træt af, at hækken ind til naboen ikke helt er, som du synes, den skal være, kan du eksempelvis investere i et komposit hegn i stedet. Der er rigtig mange måder at vedligeholde sin have på, og nogle gange kræver det en smule udskiftninger i det, man er vant til. Det er bare med at komme i gang, så din have hurtigt kan blive sommerklar.