Sådan klarer din virksomhed sig igennem overgangen til en ny ERP

Sådan klarer din virksomhed sig igennem overgangen til en ny ERP

19. maj 2018 0 Af Redaktionen

Voksende virksomheder både indenfor og på tværs af landegrænser fordrer en integration af de forskellige virksomhedselementer. Uoverskueligheden breder sig nemlig, når der bruges mange forskellige platforme til udførelsen af forskellige virksomhedsopgaver. Hvis økonomiafdelingen bruger ét system, indkøberne bruger et andet og kundeservice fungerer på noget helt tredje, så kan det være svært at agere som en samlet virksomhed. Der findes dog råd til dette.

Integrering igennem ERP

ERP står for Enterprise Ressource Planning, og det omhandler generelt set alle systemer, som søger at samle virksomheders forskellige ressourcer og afdelinger i ét system. Dette er meget mere praktisk at arbejde med, og det sikrer i høj grad en ensartet oplevelse både for medarbejdere og kunder. Derfor er det i høj grad værd at overveje i god tid, før ens virksomhed bliver så stor, at det er problematisk at omlægge strukturen i systemet.

Én af moderne tiders bedste løsninger på ERP er Microsoft Dynamics 365, som tilbyder en integrering af alle tænkelige delelementer af en virksomheds dagligdag. Det er let at arbejde med, og det sikrer ensartethed på tværs af mange parametre, men det kræver dog en vis forberedelse, før man fuldfører denne overgang.

Den praktiske overgang til Dynamics 365

Man skal først og fremmest være klar på, at overgangen til en ny ERP kan tage flere måneder. Det er ikke en proces, som overstås på få dage, hvorfor man skal være klar over den tidshorisont, som der er tale om. Dernæst skal man have realistiske forventninger til integrationen med de ældre systemer, man tidligere har brugt. Ideen med overgangen til en ny ERP er den, at al intern kommunikation og arbejde kommer til at foregå igennem dette system, hvorfor det ikke giver mening at ville fastholde ens ældre systemer.

Når man skal overgå til en ny ERP, da bør man altså gøre sig klart, at det gamle erstattes til fordel for det nye. Ellers bliver det endnu mere problematisk at klare denne overgang. Du kan læse meget mere om overgangen til en ny ERP ved at klikke herind.