Sådan sparer du penge på din rejse

Sådan sparer du penge på din rejse

16. oktober 2019 Slået fra Af Redaktionen

”At rejse er at leve”

Vise ord fra en vis mand.

Men det er også dyrt at rejse. Derfor bliver ferien oftest til en uges afslapning, hvilket også er rigtig dejligt. Men har man den der udlængsel og pengepungen er tom, kan det godt blive en træls ting.

 

Heldigvis er der råd for det og her kommer der 5 tips til at spare penge på din rejse. Tips der måske kan hjælpe dig til at få råd til at rejse lidt mere.

 

Den klassiske afbudsrejse

 

Det er altid klassikeren når man snakker om at spare penge på rejsen, men ofte er afbudsrejser slet ikke så billige som man umiddelbart skulle tro. Der kommer oftest en masse ”skjulte” omkostninger.

 

Det kan du undgå ved at bruge en af de mange gode sammenligningssider som der findes i dag. Du kan finde f.eks. Spanien afbudsrejser og alle mulige andre afbudsrejser på disse sider. De hjælper og skaber et bedre overblik over de billigste rejser.

 

Drop taxaen til at komme rundt

 

Rigtig mange rejsende tyer ofte til den nemme løsning til at komme rundt, nemlig taxa. Det er både nemt og måske også lidt mere trygt end at tage busser og lignende.

Men der findes faktisk et godt alternativ der er skudt frem i storbyer over hele verden, nemlig el-løbehjul. Dem kan man leje forholdsvis billigt og komme nemt og hurtigt rundt.

Men pas på jer selv. Det er ikke alle steder i verden at trafikken er ligeså sikker som herhjemme.

 

Rejs udenfor sæson

 

Dette tip giver måske lidt sig selv, men mange tænker ikke over at der kan være rigtig mange penge at spare ved at rejse udenfor højsæsonerne. Især månederne Maj og December, er billige måneder at rejse i.

Så hvis du har et rimelig fleksibelt arbejds- eller studieliv og ikke har børn, kan det måske være en ide at rejse udenfor sæson. Med ”sæson” menes der primært skolernes sommerferie, uge 7-8 (vinterferie) og efterårsferien.

 

En anden fordel ved at rejse udenfor sæson er at der normalt ikke er så mange turister på de destinationer man besøger. Man kan derfor få en lidt mere autentisk oplevelse.

 

Benyt deleøkonomiske platforme

 

Der findes efterhånden rigtig mange deleøkonomiske platforme der kan spare dig for en del penge når du rejser.

 

Dette er platforme som f.eks. Airbnb hvor du kan leje andre folks lejligheder eller værelser. Der kan mange gange være rigtig mange penge at spare på dette, fremfor at vælge et hotel.

 

En anden fordel ved at leje en hel lejlighed er at der oftest er plads til flere end på et hotelværelse. Flere mennesker betyder at man kan splitte regningen i flere dele. Derudover er der oftest et køkken, så man slipper for at spise på restaurant 3 gange om dagen.

 

Spar unødige omkostninger på flybilletten

 

Du kender det måske. Du ser en flybillet til en virkelig god pris og tænker ”den snupper jeg”, men før du er færdig med at bestille, er den steget til dobbelt pris.

Sådan gør det oftest fordi at flyselskaberne er meget snu.

 

Du kan spare rigtig mange penge ved at droppe sædereservation og måske nøjes med håndbagage, hvis du ikke skal være afsted så længe.

 

Så overvej om det virkelig er nødvendigt at sidde ved siden af din rejsemakker i flyet og om du har brug for så meget bagage.

 

Husk på at en krone sparet er en krone tjent.

God tur!