Sådan vælger du den rette afskærmning til dine vinduer

Sådan vælger du den rette afskærmning til dine vinduer

18. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Selvom afskærmning til vinduerne, når det først er sat op, kan virke som et neutralt element og en naturlig del af hjemmet, så kræver det nogle overvejelser at finde frem til den rette afskærmning. Læs mere her, hvis du overvejer at investere i nye gardiner, lameller, persienner eller lignende til dine vinduer, og find en lokal forhandler i omegnen af Galten, Silkeborg, Aarhus og Skanderborg.

 

Overvej, hvilken type der er mest praktisk til dine behov

Der findes et stort udvalg af forskellige muligheder for afskærmning til vinduer, og det er meget forskelligt, hvad der passer bedst til det enkelte hjem. Eksempelvis er persienner et godt valg, hvis du vil kunne kontrollere lysindfaldet i rummet, da de let kan justeres, så de enten dækker hele vinduet og blokerer for sollyset, så de lader mest muligt lys slippe ind, eller så de står på skrå og derved lader lys slippe ind uden at blænde.

 

Tænk nøje over farven

Når afskærmningen først er sat op, skal det gerne passe til resten af indretningen i hjemmet, og det skal gerne holde i mange år. Det er derfor vigtigt at overveje nøje, hvilken farve man vælger, inden man køber. Selvom en bestemt farve kan virke moderigtig og flot nu, er du måske træt af den om et par år, og så skal du til at skifte igen. Det er derfor en god idé at overveje neutrale farver, som man ikke bliver træt af. Overvej også, hvilket materiale afskærmningen skal laves af, og hvor transparent det skal være. Mørklægning er eksempelvis at foretrække for mange i soveværelset, mens lysere og mere transparente gardiner kan være at foretrække i stuen, hvor man gerne vil have sollys ind.