Sådan vælger du det rigtige køkkenudstyr

Sådan vælger du det rigtige køkkenudstyr

27. april 2019 Slået fra Af Redaktionen

Er du også vild med at stå i køkkenet og kræse om din madlavning? Så er det i hvert fald ikke udstyret, som du skal gå ned på. Godt udstyr er vigtigt i et køkken, hvor der bliver lavet meget mad. Udstyr i en god kvalitet gør madlavningen nemmere, og gør det hyggeligt og sjovt at lave mad. Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du vælger det rigtige køkkenudstyr, og hvilket udstyr du ikke skal gå på kompromis med.

1)   Køkkenknive:

Køkkenknive i en god kvalitet er alfa omega i et hvert køkken. Laver du meget mad, er det vigtigt med gode knive. Det gør det meget lettere at skære grøntsager, hakke bøffer, skære brød og meget mere. Derfor skal du ikke gå på kompromis, når det kommer til køkkenknive.

Med et knivsæt fra Knivblokken.dk får du knive af en høj kvalitet. Du finder nemt de typer af knive, der passer til dig, og går du efter et bestemt mærke, kan du helt sikkert også finde det på Knivblokken.dk. Knivsættene kan købes med en tilhørende knivblok, som er ideel til at passe godt på dine knive. Ved at bruge en knivblok skåner du knivene for unødigt slid, og undgår at de bliver sløve og ridsede.

2)   Pander og gryder:

Når du skal stege bøffer eller lave en lækker bolognese, er det vigtigt at have gryder og pander i god kvalitet. Med en pande i en god kvalitet får du stegt dine bøffer på den helt rigtige måde, og du undgår, at dine bøffer bliver brændte eller overstegte. Der findes et utal af forskellige typer af pander, så du kan helt sikkert finde den type pande som passer til dit behov. Ligeledes er det rart at have gode gryder, hvor dine gryderetter kan stå og simre.

3)   Skærebrætter:

Ligesom at et godt knivsæt er vigtig i husholdningen, er gode, solide skærebrætter ligeledes vigtige. Med gode skærebrætter er du fri for, at skærebrættet glider rundt på bordet, mens du skærer. Køber du et skærebræt i en god kvalitet, får du desuden et skærebræt der kan holde i rigtig mange år. Køber du et skærebræt i træ, kan du med fordel give brættet en omgang olie én gang om året. På den måde undgår du at farve fra grøntsager, kød og lignende trænger ind i brættet, og du undgår også ridsemærker fra kniven.

4)   Røreskåle:

Når salaten skal mikses sammen, eller dressingen skal piskes, er det rart at have gode røreskåle i passende størrelse. Røreskåle findes i forskellige størrelser, så der både er små skåle til lidt olie-eddikedressing og større skåle til salaten eller kagedejen. Det kan være en fordel at købe røreskåle i plastic, da du nemmere kan piske og røre rundt i plasticskåle uden at ridse. De er også mere stabile, hvis du f.eks. skal bruge din elpisker. Røreskålene fås ofte med låg, så du altid kan sætte chokolademoussen på køl eller lade dejen hæve under låg.