Sådan vælger du nye indvendige døre

Sådan vælger du nye indvendige døre

22. august 2018 0 Af Redaktionen

Før i tiden var indvendige døre blot en praktisk afskærmning og åbne-lukke funktion mellem to rum. Nu til dags er de meget mere end det – indvendige døre er en del af boligens indretning, og deres udseende, farve og funktionalitet spiller sammen i en større helhed, der skal skabe en bestemt stil i hjemmet. Hvis du skal have udskiftet dine døre i boligen, enten fordi de nuværende er blevet for nedslidte, eller fordi de ikke længere passer ind i din indretning, står du overfor en stor beslutning. Derfor får du her nogle faktorer, du kan have med i overvejelserne, inden du går på jagt efter nye indvendige døre.

 

Vælg farve med nøje omhu

En farverig dør kan skabe en lækker kontrast til væggene og rummets møblement. En dør kan betragtes som et møbel, og den er et vigtigt element i indretningen. Dog skal du passe på, hvis du overvejer en farverig dør – måske synes du den passer godt ind nu, men gør du også det om to eller fem år? Selvfølgelig kan man altid udskifte eller få dørene malet om, men det kræver tid og kan være besværligt. Det anbefales derfor at vælge en farve, man er sikker på, vil holde i mange år. En sikker vinder er hvid, som skaber et mere neutralt look i rummet. Alternativt kan vælges en trædør i samme træsort som nogle af de andre elementer i rummet.

 

Afklar dine behov

Inden du kaster dig ud i et køb, er det godt at have afklaret, hvad du har brug for i en dør. Eksempelvis kan franske døre skabe et bedre lysindfald og skabe sammenhæng og åbenhed mellem to rum, men de duer for eksempel ikke, hvis døren skal skabe privatliv. Hvis der ikke er meget plads i rummet, kan skydedøre være praktiske, da de ikke kommer til at forstyrre i billedet, men blot bliver skudt hen langs væggen. Og hvis der generelt er meget støj i hjemmet, kan lyddæmpende døre være en god investering.