Sådan får du mere dagslys ind i dit hjem

Sådan får du mere dagslys ind i dit hjem

7. november 2019 Slået fra Af Redaktionen

Hvis du sørger for at få mere naturligt dagslys ind i din bolig, kan det faktisk have positivt effekt på din sundhed. Desuden vil du kunne spare penge på din elregning, hvis du ikke har lige så stort behov for lys fra dine lamper. Hvordan kan du lige få mere naturligt ind i din bolig?

Brug halve vægge eller rumdelere

Hvis du i stedet for fulde vægge bruger halve vægge eller rumdelere, der hvor det er muligt, vil dagslyset lettere kunne sprede sig og fylde rummene. Hvis du f.eks. har en væg, der skiller køkkenet og stuen, kan du også sætte glas i den øverste del af væggen, så lyset igen får lov til at sprede sig bedre. Udover det handler det generelt om ikke at have for store møbler, der kan spærre for lyset.

Byg et ovenlysvindue

Noget der med sikkerhed vil give mere lys, er at bygge et ovenlysvindue. Du kan vælge at bygge det i et af dine mest benyttede rum såsom dit køkken eller stue. Der skal ikke meget til for at få mere lys ind i dit hjem, så et enkelt vindue vil kunne gøre rigtig meget. Du kan f.eks. kontakte en tømrer for at få hjælp til at få lavet et ovenlysvindue, så læs mere her.

Brug lyse materialer i din indretning

Hvis du bruger lyse farver i din indretning, vil dit hjem også komme til at blive lysere. Desuden kan dagslyset bedre reflektere i nogle lyse overflader. Derfor kan du sørge for at have så mange lyse materialer og farver indendørs som muligt. Hvis ikke allerede dine vægge og lofter er hvide, vil det skabe rigtig meget lys at male dem. Det samme gælder dine møbler. Hvis du holder dem i de lyse toner, vil rummet også fremstå lysere.