Sådan får du mest ud af dagen.

Sådan får du mest ud af dagen.

1. februar 2020 Slået fra Af Redaktionen

Kender du til det hvor man ikke får lavet ret meget i løbet af en dag? Det skal der laves om på, for det gælder om at være effektiv, hvis ikke kan du risikere at miste dit job. Det gælder både skriftligt og håndværkerjobs. Det er dog mest kontorarbejder der får svært ved at holde koncentrationen, grundet lange dage siddende stille på en stol og skrive og taste ind på computeren. Der er brug for brainbreak og ikke bare den halve times pause der er.

Koncentration og pauser

Du kan tage en brainbreak engang imellem, måske bare en 5 minutters gåtur omkring virksomheden. Så får du frisk luft til hjernen. I kan også meditere, og få noget ro til mindsættet. Brainbreak er gode fordi der kommer ro på, og ofte kan du koncentrere dig lidt nemmere ved at få fokus på noget andet. Energidrik er noget af det dummeste eller sukker. Det er det fordi du bare giver din krop en masse som den skal bruge tid på at bekæmpe, og der hjælper altså ingenting.

Kollegaerne og koncentrationen

Det kan være utrolig svært at koncentrere sig hele dagen, det er derfor svært at være tilstede, og ikke mindst aktiv. Mindsets træning er en god ide, f.eks. start fra morgen af med en god kop kaffe, og meditation. Snak eventuelt med kollegaerne, hvis du har behov for at få lidt luft, og få tankerne væk fra dit arbejde. Tag 5-10 minutter hvor du snakker med kollegaerne, og finder ud af hvad de har lavet bare for at snakke om noget andet. Det kan nemlig være svært at holde koncentrationen en hel dag. Men tro det eller ej, det er faktisk ikke så svært, så find noget der interesserer dig. Og snak videre om tingene, bare få fokus på noget andet.