Sådan finder du den rigtige varmepumpe til din bolig

Sådan finder du den rigtige varmepumpe til din bolig

29. august 2020 Slået fra Af Redaktionen

At finde den rigtige varmepumpe kan for det helt almindelige mennesker mildest talt være en udfordring. Derfor er der her samlet en række faktorer du bør tage med i dine overvejelser, når du står og skal til at købe en varmepumpe. Disse dækker over alt fra størrelse på huset, til hvor godt isoleret dit hus er til dit eget personlige behov for varmt vand.

Husk at være meget omhyggelig med at vælge den helt rigtige størrelse

Noget af det absolut mest vigtige når det kommer til at vælge den rigtige varmepumpe, er at vælge den rigtige størrelse på pumpen. Vælger du en for stor eller lille varmepumpe kan du nemlig hurtigt komme til at tabe penge, som kunne være sparet ved blot at vælge den rigtige størrelse.

For at finde den rigtige størrelse kan du prøve selv at lave nogle simple udregninger. Hvis du ganger antallet af kilowatt du bruger til at opvarme en kvadratmeter med din boligs størrelse, vil du få et estimat på hvor stor en varmepumpe du vil have behov for, idet du nu ved hvor mange kilowatt anlægget skal kunne opvarme.

Mange gange kan du også få en professionel til at komme ud og hjælpe dig med størrelsen på din varmepumpe, samt installeringen. Find ud af, hvor stor en varmepumpe du skal bruge her, og få installeret en varmepumpe i den helt rigtige størrelse, hvilket sikre makismal levetid og minimalt slid.

Inddrag dit eget behov for varmt vand og din boligs isolering i beslutningen

Det er ikke kun størrelsen du skal tænke på, det er også vigtigt at du tager højde for dit specifikke hjem og dit behov. Ønsker du at din varmepumpe skal kunne producere varmt brugsvand, er det vigtigt at du husker at inddrage dette når du vælger pumpen, idet det kan være det vil være nødvendigt for dig at vælge en større pumpe i så fald.

Når det kommer til at inddrage dit specifikke hjem, menes der at du skal huske at tage højde for hvor godt dit hus er isoleret. Dette er der mange mennesker som hurtigt glemmer, men jo bedre isoleret dit hus er, jo bedre vil det også være til at holde på varmen, og derfor behøver anlægget ikke have en kæmpe kapacitet, idet huset holder på varmen. Det kan være en fordel med en mindre pumpe, idet den typisk også er billigere