Sådan finder du en dygtig bedemand

Sådan finder du en dygtig bedemand

22. maj 2020 Slået fra Af Redaktionen

Det kan være svært at vide, hvordan man skal agere i en situation, hvor man har mistet. Ved dødsfald er man altid særligt sårbar, da man er i en periode med sorg. Sorgen kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Og i større og mindre grad.

For nogle vil sorgen være lettere at takle. Måske fordi man har prøvet at miste før eller fordi man forstår at forholde sig rationelt til situationen.

For andre vil der være større vanskeligheder ved at håndtere situationen. Måske har de ikke før prøvet at miste nogen, de var tætte på. Måske kan de ingen mening finde og kan ikke se situationen på en rationel måde. Derved forekommer det hele meningsløst, og det kan gøre det endnu mere vanskeligt at måtte forholde sig til, at en person nu er væk.

Hjælpen er nær

De fleste overlader det praktiske ansvar i forbindelse med begravelsen til en bedemand.

Vores bedemand i Vejle fortæller, at det er meget forskelligt, hvilket stadie af sorg hans kunder er på. Uanset hvad, så kommer de dog med samme formål: at sikre en smuk og værdig afsked med en de har mistet og holdt af.

Bedemandens rolle er at hjælpe med at opfylde disse ønsker, men også at være en hjælpende hånd med alt det praktiske, som familien ønsker assistance til.

Det er vigtigt at slå fast, at en bedemand er fleksibel og kan hjælpe i det omfang, der er behov for. Familien kan derfor selv vælge, om de vil stå for at indrykke en dødsannonce, vælge kiste eller urne og indsende papirer til myndighederne.

Mange vælger dog at anse bedemanden som en 360 graders hjælp. Det vil sige, at det taler med kun denne ene person, som lytter til familiens ønsker, læser den afdødes sidste vilje (hvis denne har efterladt sig en) og koordinerer alt praktisk – som f.eks. at søge tilskud til begravelsen, arrangere kirkelig begravelse eller bisættelse og meget mere.

På den måde kan familien koncentrere sig om sorgen og om hinanden i den svære tid.

Undersøg bedemanden renommé

Husk at det altid er en fordel at undersøge den enkelte bedemands renommé. Selvom mange tænker, at servicen er ens, findes der bedemænd, som har bedre styr på hele forløbet og er bedre til at se og hjælpe den enkelte familie.

Du kan undersøge ved f.eks. at orientere dig på Trustpilot eller ved at finde oversigter hos f.eks. Forbrugerrådet Tænk.