Sådan hjælper du dit barn med ADHD

Sådan hjælper du dit barn med ADHD

28. juli 2019 Slået fra Af Redaktionen

ADHD er kendetegnet ved at være en sygdom, hvor man lider af opmærksomhedsforstyrrelse, hyperaktivitet og impulsivitet. Børn med ADHD har altså svært ved at koncentrere sig, skabe overblik og struktur og ved at planlægge og gennemføre aktiviteter. Det giver sig selv, at det kan give nogle udfordringer for hele familien. Det kan være svært at gribe an. Hvordan hjælper man bedst muligt? Hvordan skal man handle i forskellige situationer?

Tænk over sprog og tone

Hvis du gerne vil skabe den bedst mulige relation til dit barn, så sørg for en god tone og et roligt sprog. Dit barn kan hurtigt mærke, hvis du er anspændt og negativ. Tænk over dit kropssprog, ansigtsudtryk, toneleje mm. På den måde mindsker du også chancerne for ”nedsmeltninger” hos dit barn, som kan skabe kaos og ubehag i hjemmet for hele familien.

Hjælp dit barn til en god uddannelse

Bare fordi dit barn har ADHD, betyder det ikke, at han/hun ikke kan gennemføre en ungdomsuddannelse. Vedkommende har blot brug for lidt flere ressourcer. Der findes flere skoler, som tager hånd om unge med udviklingsforstyrrelser. Det kan også være sådan noget som angst eller en spiseforstyrrelse. Det er steder, som kombinerer en almen uddannelse med undervisning, der er fokuseret på de unges personlige og sociale udvikling. De unge bliver altså ikke blot klogere fagligt, men bliver også klogere på dem selv og andre, og får forhåbentligt lettere ved at leve deres liv fremadrettet. De fleste af den slags steder, er steder, hvor den unge bor. På den måde er der mere tid til udvikling og fokus på den enkelte unge. Hvis det lyder som en god idé for dit barn, kan I f.eks. tjekke STU Skole ud. De tilbyder flere ting, og har I brug for en sagsbehandler, har de også det til rådighed.