Sådan kommer du bedst igennem din graviditet

Sådan kommer du bedst igennem din graviditet

5. november 2019 Slået fra Af Redaktionen

Der er rigtig mange regler for, hvad man skal undgå og hvad man skal gøre når man er gravid. Men der er jo ikke 2 graviditeter som er ens, dog kan nogle af rådene stadig bruges af de fleste. Du får her 3 gode råd til, hvordan du kommer igennem din graviditet så let som muligt.

Vær opmærksom på din kost

Kost er meget vigtigt for graviditeten, da det påvirker både graviditet og barn. Krydret mad kan forårsage meget halsbrand, så hvis man i forvejen døjer med halsbrand, skal man helst undgå alt for krydret mad. Og hvis man er generet af halsbrand, er det vigtigt at få ekstra kalk. Generelt er det en god idé at tage noget kosttilskud under graviditeten, bare for at være helt sikker på at man får alle de nødvendige vitaminer og mineraler. Specielt barnet har brug for de forskellige slags vitaminer. Derudover skal du være sikker på, at du spiser nok, da langt de fleste næringsstoffer går til barnet, så du skal være sikker på at du også får den rette mængde næringsstoffer, for at din krop kan fungere.

Føl dig tilpas

For at gøre graviditeten nemmere, er det vigtigt at du føler dig tilpas. Man skal helst nyde sin graviditet mens man kan, men det kan være svært at huske, når man har det skidt eller føler sig stor. Noget som kan hjælpe med at blive tilpas, er at finde det helt rette ventetøj. Udvalget af ventetøj fra kendte butikker er meget begrænset, og det er meget den samme stil som går igen. Det kan være svært at finde noget, som passer til sin egen tøjstil. Og man kan nemt komme til at føle sig lidt anderledes og skidt tilpas, hvis man skal gå i en helt ny stil, som man ikke er vant til. Heldigvis findes der pænt ventetøj, så man ikke behøver at være utilpas med sit udseende.

Mærk efter

Det er ingen hemmelighed at det til tider kan være rigtig hårdt at være gravid. Ofte glemmer man at lytte til sin krop, og det går bare ikke når man er gravid. Hvis man føler sig stresset, skal man sige stop før det ender galt. Hvis der er en aftale man har, som man føler sig presset over, er det bedre at melde afbud, end at trække sig selv af sted og have det dårligt imens. Derudover skal du lytte til din krop hvis du er træt eller sulten. Mellemmåltider og middagslurer er meget vigtigt, for at du kan opretholde din energi, og for hele tiden at holde din krop på toppen. Så lyt til din krop hvis den fortæller dig noget, den gør det for en grund.