Sådan passer du godt på din firbenede ride makker

Sådan passer du godt på din firbenede ride makker

17. december 2020 Slået fra Af Redaktionen

Ridning er en utrolig populær sport – særligt hos piger og kvinder – og der er heller ingen tvivl om, at det særlige bånd til hesten og de mange timer i sadlen er noget helt unikt, som man ikke finder ved andre sportsgrene. Desværre er ridning også en dyr fornøjelse, fordi man hele tiden har et dyr af kød og blod, som man skal passe på – og det er utrolig vigtigt, at man også dyrker denne del ligeså meget, som man dyrker selve ridningen.

Vær så meget omkring hesten som muligt

Heste er sociale dyr, der elsker at have selskab, og derfor er det altid vigtigt, at man er så meget omkring hesten, som det kan lade sig gøre. Hvis man lige har et par timer efter skole eller arbejde, så kan man lige kigge forbi stalden og strigle hesten lidt – det er med til at holde hesten rolig, og det er psykisk godt for hesten, der dermed ikke bliver ensom.

Netop det psykiske helbred er noget, som man kan komme til at overse lidt, når man ellers passer hesten, så godt man kan, men det er vigtigt, at man husker på hestens psykiske ve og vel. Transporter kan ofte være særligt stressende for hesten, og her kan noget beroligende til hest være med til at holde stressniveauet nede og det psykiske helbred oppe undervejs.

Sørg for den helt rette kostsammensætning

Når man har med dyr at gøre, så er der altid en række gode husmorsråd omkring den kost, de skal have – men man skal passe på med at læne sig for meget op af disse. Her er det meget bedre at lave grundig research på den helt rette kost til den race af hest, man har med at gøre, og i store træk holde sig til denne i hverdagen. Selvfølgelig skal der være plads til ekstra godbider og anderledes kost indimellem, men hvis hesten skal holde sig sund og rask, så er det vigtigt, at kosten er tilrettelagt helt rigtigt.

Hold øje med hestens humør

Selvom dyr ikke viser følelser ligeså tydeligt som mennesker, så kan man ofte få en indikation på, om hesten har det godt eller mindre godt ved at holde øje med dens humør. Her kan man f.eks. holde øje med, om hesten med det samme kommer og snakker, når man kigger forbi stalden, eller om den holder sig trist tilbage i et hjørne. Dette er en god indikation på, at hesten måske mangler opmærksomhed eller er syg. Omvendt kan det være, at netop din hest opfører sig anderledes, og derfor handler det om at være tæt med sin hest, således man med det samme opdager, hvis der er problemer.