Sådan sælger du bedst din brugte bil

Sådan sælger du bedst din brugte bil

22. januar 2021 Slået fra Af Redaktionen

Danskerne elsker biler, og der kører faktisk mere end 2,6 mio. af slagsen rundt i Danmark. Dermed er der altså næsten en halv bil pr. person i landet – og det er lidt vildt at tænke på, når børnene også er talt med i den statistik. Der er altså ingen tvivl om, at bilen har en central plads i vores samfund, men samtidig er danskerne også mere miljøbevidste end aldrig før.

Hvis du elsker din bil, men også gerne vil gøre noget godt for miljøet, så er det heldigvis muligt at kombinere bil og miljøbevidsthed, hvis man køber én af de nyere modeller på markedet. Dette kræver dog, at man får solgt den brugte bil først, og her handler det om at kende sine muligheder.

Få andre til at sælge bilen for dig

Én af de absolut letteste måder at sælge sin brugte bil på er gennem internettet, hvor der er en lang række firmaer, der har specialiseret sig i nem og hurtig ekspedition af brugte biler. Her er det muligt at indtaste nummerpladen og stå med flere tilbud på hånden indenfor kort tid – og det hele kan gøres hjemme fra sofaen af. Derfor er det bare med at trykke på knappen, hvor der står ”Sælg din brugte bil her”, hvis du gerne vil have et hurtigt salg og en reel pris for din brugte bil.

Når man har fået en række tilbud på bilen, så er det dog vigtigt, at man lige undersøger markedet på egen hånd også. Dermed kan man sammenligne tilbuddene med markedspriserne og vurdere, hvorvidt man kan acceptere den tilbudte pris.

Sæt bilen til salg på nettet

Hvis man gerne selv vil på banen og sikre sig den bedst mulige pris for sin brugte bil, så er det bare med at sætte bilen til salg på diverse internetportaler. Her bruger mange enten Den Blå Avis eller Facebook Marketplace, men der er en masse andre muligheder, hvis man ikke er trygge ved de sider. Alt i alt har det aldrig været lettere at sælge den brugte bil på egen hånd, men det kræver selvfølgelig, at man er villig til at forhandle priser og deslige på egen hånd.

Vælger man at sælge bilen på egen hånd, så er det en rigtig god idé at sætte sig ind i grundprincipperne i forhandlingsstrategi for at sikre, at man ikke snyder sig selv eller køberen. Herudover bør man være fair og reel og ikke gemme bilens små særheder – ellers kan man risikere at hæfte for det efterfølgende, hvilket ikke er anbefalelsesværdigt.