Sådan skaber du mere ro omkring nattesøvnen

Sådan skaber du mere ro omkring nattesøvnen

20. juli 2020 Slået fra Af Redaktionen

Alle ved, at søvnen har meget stor betydning for, hvordan kroppen restituerer, og hvis søvnen bliver forstyrret for meget, så kan man næsten ikke hænge sammen hele den efterfølgende dag. Alligevel er der rigtig mange, der har problemer med søvnen, fordi de simpelthen ikke kan finde ro, og dette er noget, man bør tage meget seriøst.

Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan skabe mere ro omkring søvnsituationen, men hvis man ikke kender til dem, så er det svært at gøre noget ved. Nogle af måderne kræver ikke andet end lidt forandringsvillighed, mens andre kræver en lille investering, der dog er godt givet ud, når det drejer sig om den værdifulde søvn.

Invester i en tung kugledyne

Der er mange måder, man kan finde ro på, men tryghed er én af de ting, der skal være helt på plads – både hos voksne og børn. Selvom man føler sig tryg i eget hjem, så kan kroppen ubevidst være utryg ved forskellige ting, og dette kan have stor indvirkning på den søvn, man får i løbet af natten. Derfor kan det være en god idé at investere i en tungere kugledyne, der smyger sig om kroppen og skaber en større ro.

Kugledyner har længe vist sig at have meget god effekt på folk med mentale udfordringer og ADHD, men dynerne virker også for alle andre grupper. Dynen skaber en tryg atmosfære, hvor man nemt kan falde hen, og der er ingen tvivl om, at en kugledyne fra f.eks. danske HUGGED.dk er en rigtig god investering, hvis man savner ro i kroppen, når søvnen står for døren.

Flyt de forstyrrende elementer ud af soveværelset

I denne moderne verden er der distraktioner alle steder, men det er noget, man virkelig bør forsøge at begrænse i soveværelset. Alt fra telefoner til fjernsyn og andre elektroniske stykker udstyr bør fjernes fra soveværelset, da de direkte eller indirekte kan have stor betydning for roen i nattesøvnen.

Særligt telefonerne med deres konstante notifikationer er meget forstyrrende – både før og efter, man er faldet i søvn. Mange gange kan kroppen blive vækket fra den tunge søvn, når man får en notifikation på telefonen, og dette er selvsagt ikke gavnligt på den lange bane. Derfor bør man fjerne de forstyrrende elementer for at skabe mere ro omkring søvnsituationen.