Sådan sparer du på gassen og holder varmeregningen nede

Sådan sparer du på gassen og holder varmeregningen nede

26. april 2022 0 Af Redaktionen

Dette indlæg er sponsoreret.

Der er penge, der er nødvendige at bruge, og der er penge, man godt kunne have brugt bedre andre steder i budgettet. Udgiften til gas er et af de steder, hvor man med stor fordel kan kigge sit forbrug ordentligt efter, for ofte vil der være penge at spare, hvis man tænker over sit forbrugsmønster.

Læs med her, og bliv inspireret til at få lidt mere luft i din månedlige økonomi.

Er du altid hjemme?

Det kan være en kedelig øvelse at holde øje med de forskellige gaspriser fra forskellige selskaber, men heldigvis er der nogle overvejelser, man altid kan gøre sig, så man giver sig selv de bedste muligheder for ikke at betale for et forbrug, man i virkeligheden ikke har.

De fleste mennesker opholder sig ikke døgnet rundt i deres hjem. For de fleste husstande gælder det, at voksne er afsted på arbejde, mens børnene opholder sig i et klasseværelse. I de mange timer fra morgen til eftermiddag er der faktisk ikke behov for at have varmen stående på samme temperatur, da ingen alligevel får glæde af den. Husker du derfor at skrue et par grader ned, når ingen opholder sig i hjemmet, er der gode penge at hente hver måned.

Der er flere ting, der spiller ind, når det gælder mængden af gas, det kræver for at varme et hus op, bl.a. husets størrelse, isolering og alder. Men i gennemsnit kan man regne med at spare fem procent på sin regning for hver grad, man skruer ned for varmen. I løbet af en arbejds- og skoledag, -uge og -måned løber det pludselig op og bliver til penge, man sagtens kan bruge på mere spændende ting i livet.

Kalenderen kan også give et praj

Det er klart, at vintermånederne kalder på en lidt mere konstant opvarmning af hjemmet, hvis man ikke vil sidde med skitøj på i sofaen. Men når de naturlige temperaturer begynder at stige i sommermånederne, kan man med fordel slukke for sin gas og lade huset blive opvarmet af solens stråler.

Det sparer ikke kun på din gasregning, men faktisk også på CO2-udledningen, for selvom naturgas er en markant mere miljøvenlig løsning end eksempelvis opvarmning med olie eller kul, er det ikke et fuldstændig bæredygtigt eller CO2-neutralt alternativ til eksempelvis vindenergi. Så når du slukker for gassen i løbet af året, gør du både din pengepung og miljøet en tjeneste.

Har du udstyret i orden?

Et sidste tip til at holde gasregningen nede er at undersøge, hvad det er, der varmer din husstand op. Nogle naturgasfyr rundtomkring har efterhånden så mange år på bagen, at ikke al deres energi går til at varme din bolig op. Har du derfor et gasfyr stående, som er mere end 15 år gammelt, er der en risiko for, at du ikke længere får nok for pengene.

Hvis det er tilfældet, kan du med fordel overveje at skifte det gamle fyr ud med et af nyere dato. Her skal du huske på, at godt nok står du med en lidt større engangsudgift, men til gengæld er der op imod 30 % at spare på din varmeregning!