Sådan vælger du den rigtige støvsuger

5. juli 2019 Slået fra Af Redaktionen

Der findes mange slags støvsugere på markedet, og de har alle hver deres funktion. Herunder er der en oversigt over, hvilke typer af støvsugere der findes, så du kan vælge den rigtige til dine behov.

Hvilken type støvsuger skal jeg vælge?

Robotstøvsuger

Robotstøvsugeren er til den meget travle person, da den kan programmeres til at støvsuge, imens du er på arbejde, eller imens du har travlt med at lave noget andet. Hvis du gerne vil ud at investere i en robotstøvsuger, så bør du være opmærksom på, at den ikke kan manøvrere over små dørtrin eller køre ned at trapper. Derudover kan den også puffe lidt til de ting, som du har stående på gulvet. Den kan også få fat i eventuelle ledninger. Foruden dette er fordelen, da robotten gør arbejdet for dig.

Håndholdt støvsuger

En håndholdt støvsuger er rigtig god til lige at fjerne lidt krummer fra morgenbordet eller samle støv fra borehuller. Derudover kan den også være en stor hjælp, hvis du har små børn eller kæledyr, da du hurtigt har en støvsuger ved hånden, der lige kan fjerne hår og slik fra sofaen. Foruden dette kan den bruges som supplement til robotstøvsugeren, da du eventuelt kan bruge den i hjørnerne eller på trappen, hvor robotstøvsugeren ikke kan nå.

Almindelig støvsuger

Der findes et hav af forskellige almindelige støvsugere, og et godt råd er, at du vælger en støvsuger, der opfylder alle dine behov for en god støvsugning bedst. Der findes både nogen med pose og poseløse. Derudover er der stor forskel på manøvreringevnen, samt mundstykker og slanger. Det vigtigste er dog, at ledningen har en længde, der matcher det område, hvor du skal have støvsuget i dit hjem.

Den bedste støvsuger til allergikere

Allergi overfor støv stiller lidt flere krav til støvsugeren. Der bør være et støv- og mikrofilter i, da de filtrerer luften under støvsugningen.