Sådan vælger du en god efterskole

Sådan vælger du en god efterskole

22. januar 2020 Slået fra Af Redaktionen

Har du et barn, der drømmer om at komme på en efterskole? Så kan det være en god idé at sætte dig med dit barn og sammen tale om, hvad den pågældende efterskole skal fokusere på og leve op til.

Tænk over formålet

De fleste unge vil gerne på efterskole, fordi det er sjovt og skaber minder for livet. Men der kan være andre væsentlige ting at tænke over.

Har du og dit barn f.eks. en aftale om, at fagligheden skal styrkes i løbet af skoleåret, så er det bestemt værd at udvælge en god boglig efterskole, hvor fagligheden kan styrkes i kraft af gode undervisere og gode indlæringsforløb.

Det kan dog også tænkes, at dit barn skal på efterskole, fordi han eller hun måske har en særlig interesse for sport, musik, teater eller noget helt fjerde? I så fald kan i fokusere ekstra på denne del af dannelsesrejsen.

Husk dog at boglighed og interesser ofte kan forenes på en af landets gode efterskoler, men at der naturligvis vil være forskel på skemaet afhængigt af prioriteringen.

Tænk over rejsetiden

Det er unægtelig sjovt at gå på efterskole. Men hvis den ligger i Nordjylland og man selv er bosiddende på Nordsjælland, så kan rejsetiden let blive anstrengende.

Man kan naturligvis tilbringe rejsetiden med lektielæsning, men rejsetiden kan påvirke på fritid og økonomi voldsomt, hvis der ikke tages de rette forbehold.

Brug tilbuddet om åbent hus

Alle landets efterskoler holder åbent hus to gange årligt. Her har du og dit barn mulighed for at besøge den pågældende efterskole og få et meget bedre indblik i den. I kan tale med undervisere, nuværende studerende og typisk vil tidligere studerende også være inviteret til at sige et par ord om stedet.

Mærk stemningen og lyt til mavefornemmelsen. Man vil ofte ikke være i tvivl, når man er ’landet’ det rette sted.

Vær tidligt ude

I forbindelse med valg af efterskole, er det værd at være ude i god tid. Nogle efterskoler kan have ventelister, og i det hele taget er det værd at træffe den rette beslutning første gang, da man typisk ikke får returneret depositum.

Tag derfor snakken tidligt og find undersøg de mange gode muligheder i god tid.