Sådan vedligeholder du bedst dine kraner

Sådan vedligeholder du bedst dine kraner

4. december 2021 0 Af Redaktionen

Velholdte kraner fungerer bare bedre, og er samtidig sjovere for dine medarbejdere at arbejde med. Men det er faktisk ikke den eneste grund til, at du skal vedligeholde din kraner. Det er nemlig lovpligtigt i Danmark, at kraner skal gennemgå et eftersyn hvert år. Det kræver arbejdstilsynet nemlig. Dette giver da også god mening, da kranulykker kan have fatale konsekvenser og i værste fald koste menneskeliv.

Derudover er der også krav om et 10 års eftersyn efter opførelsen af en udekran. Det vil sige, at når du anskaffer dig en ny udekran, så skal kranen igennem et grundigt tjek efter 10 år. Dette eftersyn kræver en gennemgang af kranen med NDT kontrol. Dette er for at sikre, at stålkonstruktionen ikke har nogen fejl eller mangler.

Sikkerheden skal altid have førsteprioritet

Kraner er i stand til at løfte enormt store ting, og derfor kan konsekvenserne ved ulykker også være enorme. Du bør derfor få foretaget dine rutinemæssige eftersyn af dine kraner af nogen, som er til at stole på. Troværdigheden er nemlig afgørende, da menneskene bag dit kraneftersyn er ansvarlige for dine medarbejderes sikkerhed. Der findes flere forskellige virksomheder, der tilbyder kranservice i hele Danmark. Så hvordan vælger du lige den rigtige?

Sådan vælger du de rigtige folk til dit kraneftersyn

Fordi det er så ansvarsfuld en opgave at foretage kraneftersyn, er det vigtigt, at du vælger en virksomhed med en stor mængde erfaring. Det kunne eksempelvis være SKS Kraner. Erfaringen er vigtig, da der kræves et stort kendskab til de forskellige typer af kraner samt mulige problematikker. Derudover er der mange forskellige trin i et eftersyn, og det er derfor vigtigt, at der ikke bliver glemt nogle. Du kan med fordel læse mere om de forskellige udbydere af kranservice på internettet, inden du bestemmer dig. På den måde får du nemlig et bedre indtryk af de enkelte virksomheder.