Sæt det psykiske arbejdsmiljø i fokus

Sæt det psykiske arbejdsmiljø i fokus

13. maj 2020 Slået fra Af Redaktionen

Det er svært at arbejde effektivt og få noget fra hånden, hvis der er problemer med det psykiske arbejdsmiljø på jobbet. Måske hersker der uklarhed om fordelingen af opgaver, måske er der vanskeligheder med samarbejdet i projektgruppen, eller måske kniber det med at skelne mellem arbejde og fritid. Uanset hvad er det vigtigt at sørge for, at det psykiske arbejdsmiljø ikke bliver nedprioriteret, for ellers bliver det tæt på umuligt at opretholde en velfungerende virksomhed. Men heldigvis er der også nogle ting, man kan gøre for at styrke arbejdsglæden og sammenholdet på jobbet, og det kan du læse mere om i denne guide.

Tag på kursus

Et godt kursus kan gavne en arbejdsplads på flere måder. Det er naturligvis altid en fordel at forbedre sine kompetencer og lære nye ting, men det kan også få stor betydning for det sociale på arbejdspladsen. På kurser er der tit lidt mere roligt end på normale arbejdsdage, særligt hvis I finder et kursuscenter i unikke omgivelser. I kan for eksempel prøve kursuscenter sjælland, hvor I kan vælge imellem flere forskellige charmerende mødelokaler. Der er desuden mulighed for overnatning, så I for alvor kan hygge jer sammen uden for arbejdstiden.

Arbejde og fritid

I dag er der mange, som oplever, at det kan være svært at få øje på grænsen mellem arbejde og fritid. Arbejdsopgaverne er ofte kun en e-mail væk, og derfor er der nogle mennesker, som aldrig rigtig får en pause fra jobbet. Sådan en situation er på ingen måde ideel og kan i værste fald lede til stress og sygemeldinger. Derfor kan det anbefales, at I opstiller en politik på arbejdspladsen om, at der så vidt det er muligt ikke sendes e-mails uden for arbejdstiden. Det kan give mange ansatte et tiltrængt pusterum, og så længe man arbejder effektivt, bør man sagtens kunne nå sine arbejdsopgaver inden for normal arbejdstid.