Skab sammenhold mellem kollegaerne gennem delte oplevelser

Skab sammenhold mellem kollegaerne gennem delte oplevelser

15. juli 2022 0 Af Redaktionen

Trivsel på arbejdspladsen spiller en stor rolle, når du skal skabe en velfungerende arbejdsplads, og dette er der kun blevet sat mere fokus på med tiden.

Hvis du ønsker at skabe mere sammenhold mellem kollegaerne i din afdeling, så er det en god ide med en ryst-sammen-tur. Læs mere om dette nedenfor.

Holdånd er ikke kun vigtigt indenfor sport

Der er meget research, der understøtter, at trivsel på arbejdspladsen er et must for at skabe et effektivt miljø, hvor dine medarbejdere blomstre og udretter mest. Det vigtigste i forhold til trivsel er oftest venskaber.

Ingen kan lide at være et sted, hvor de føler sig udenfor og alene. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at alle dine kollegaer har bare én person på arbejdspladsen som de kan snakke godt med i frokostpauserne.

3 typer firmaoplevelser

Det kan til tider være svært at få folk til at snakke sammen. Især i Danmark, hvor vi har en tendens til at holde os for os selv. Heldigvis kan du nemt få folk til at snakke sammen, hvis I mødes udenfor arbejdstiden. Specielt, hvis I tager på en fed oplevelse.

Deltag i live skuespil med et murder mystery

Den første anbefaling til en fed oplevelse, er at underholde dine kollegaer ved at invitere dem med til et murder mystery.

Et murder mystery er en live optræden af en fiktiv kriminalsag, gæsterne skal prøve at opklare. Dette er en god måde at få folk til at snakke og arbejde sammen, uden at det virker som tvang.

Tag på firmatur til en kro eller en seværdighed

Den traditionelle firmamiddag virker altid, og det vil den også gøre i dit tilfælde. Dog er dette typisk kun en aften om året, og det er derfor ikke nemt at komme rigtigt ind på folk.

Derfor kunne det være en fordel at tage på en weekendtur, hvor kollegaerne har mere tid til at snakke og lære hinanden at kende. Dette kunne fx være en tur til en kro eller en seværdighed.

Få holdet med til en relevant konference

Hvis de to sidste eksempler ikke virker som noget I kan få penge og tid til, så kan du forslå at tage afdelingen med til en relevant konference.

Her kan I om dagen følge med i de forskellige foredrag og events, hvor I vil lære noget brugbart. Hvorefter, I om aftenen kan hygge jer på en mindre formel måde.

Du arbejder bedst sammen med folk som du kender og kan lide

Det kan måske virke ligegyldigt, om du har venner på arbejdspladsen, men tværtimod. Det er utrolig godt for både den individuelle medarbejder og virksomheden, at du og dit hold har en tilknytning til hinanden.