Skal du vælge briller eller kontaktlinser?

Skal du vælge briller eller kontaktlinser?

18. september 2020 Slået fra Af Redaktionen

Cirka halvdelen af verdens befolkning har problemer med synet, og det betyder, at der er rigtig mange, der har brug for enten briller eller kontaktlinser. Begge løsninger er gode i forhold til at forbedre dit syn, men hvilken løsning, der passer dig bedst, er et spørgsmål om smag og behag.

Briller

Briller er den mest almindelige måde at korrigere et synsproblem på. I dag kan briller tilpasses ned til mindste detalje til dit behov – og der findes et hav af stel i forskellige designs, så du kan helt sikkert finde et par briller, der passer til din personlige stil. Prøv f.eks. et par Zeiss brilleglas, som er af bedste kvalitet. Derudover findes der også forskellige coatings, der kan beskytte dit syn. Du kan f.eks. få dine briller behandlet med en coating, der beskytter dine øjne mod blåt lys eller en coating, der gør dine almindelige briller til solbriller i den rette belysning. Et par briller hjælper dig således ikke kun med at se bedre, men kan i høj grad også beskytte dine øjne mod andre ydre påvirkninger.

Der er dog også nogle ulemper ved briller. De kan komme til at sidde i vejen under bl.a. nærkontakt eller ved manuelt arbejde – og så bliver de også duggede til og våde i regnvejr og koldt vejr.

Kontaktlinser

Kontaktlinser er et fint alternativ til briller. De kan i dag korrigere næsten alle synsproblemer. Kontaktlinser kan således bidrage til et bedre syn samtidig med, at de giver fri bevægelighed, som briller ikke kan klare. Det gør kontaktlinser til det oplagte valg til den aktive hverdag.

Kontaktlinser kræver dog en del mere vedligeholdelse end briller – og de har også en kortere levealder. Derudover kræver kontaktlinser også ekstra tid om morgenen, når man skal sætte linserne i. Det samme kan ikke siges om briller.

Kontaktlinser og briller

Mange vælger en kombination af briller og kontaktlinser for at høste fordele ved begge dele. Det betyder nemlig, at du altid selv kan vælge, hvad der er bedst ved den givne lejlighed, og du har altid en reserve i form af et par briller, hvis du skulle miste en kontaktlinse eller den skulle gå i stykker.