Slip for ukrudt med dette smarte trick

Slip for ukrudt med dette smarte trick

15. december 2019 Slået fra Af Redaktionen

Det er altid svært at luge tricket/ genvejen til ukrudtsfrie fliser. Der er intet du hader mere end grimme fliser fyldt grundigt ud med ukrudt. Der er bare aldrig kræfter efter en lang arbejdsdag. Brug en smule ressourcer, og slip af med ukrudt.

Sand er sand

Måske er du en af dem som bare tænker at sand det bare er sand. Det er det faktisk ikke, der er nemlig forskel på typerne af sand, og deres egenskaber. Du skal vide en smule om de forskellige typer af sand og hvad de kan. Det er vigtigt, for det er ikke alt sand som kan bruges til fliserne.

  • Bakkesand

  • Strandsand

  • Fugesand

  • Stenmel

Alle disse fire sand typer, minder om hinanden. Men kun en af dem kan bruges til fliserne. De andre ødelægger fliserne, og ikke mindst belægningen. Du får aldrig stenene op igen, medmindre du bruger noget ordentligt værktøj.

Hvilket sand skal bruges? Og hvad er det?

Fugesand er det som er imellem dine udendørs fliser. Dets opgave er at holde belægningen på plads, trods bilen kører over. Det er en slags bakkesand, hvori det også er vigtigt at det er skarpkornet. Når sand er skarpkornet, har det mulighed for at sætte sig godt i fugerne. Fliserne bliver siddende så længe du har brugt det rigtige sand. Ukrudt har ikke mulighed for at sætte sig, så længe fugerne er fyldt op.

Fordele ved Fugesand:

En af fordelene ved Fugesand er at dine fliser ikke kan rykke sig. Der er heller ikke mulighed for at myrer slår sig ned under fliserne. Myrer kan godt lide lune og tørre steder, som i din indkørsel op ad huset. Men det har de ikke mulighed for Fugesand sætter sig på en anden måde end strandsand. Der er intet værre end myrer der laver ulykker ind ad huset, fordi dine fliser ikke er lagt ordentlig.

Der er en anden fordel, og det er at ukrudtets rødder ikke kan sætte sig. Du slipper derfor for at trække rødder op mellem dine fliser. Betal derfor altid ekstra for dit sand, for så får du det der er behov for. Det virker altså mod ukrudt. Efter 1,5-2 års tid skal der påfyldes mere Fugesand.

Hvordan påfyldes Fugesand?

Start med at luge godt og grundigt imellem fliserne. Evt. tag højtryksrenseren, det plejer dog ikke at være en god ide da det kan skade belægningen. Men det er et behov for at få det gamle sand af fliserne.

Fej dine fliser, så alt er væk inklusive sand. Når fliserne har fået luft, skal fugerne fyldes. Fej derfor diagonalt på fugeretningen med en kost. Det er vigtigt kosten er helt ren. Fyld fugerne helt op, det er vigtigt.

Når fugerne er fyld, fejer du med en blød kost, så overskydende sand ikke er der. Vand derefter på fliserne så set kan sætte sig, og derefter læg et lag mere på. Tag igen forstøveren og gør det en gang til. Det er vigtigt det hele bliver gennemfugtet.