Slip stressen fra jobbet

Slip stressen fra jobbet

4. maj 2019 Slået fra Af Redaktionen

Har du også et job med mange bolde i luften, højt tempo og en masse arbejdsopgaver at holde styr på? Sådan et job er der rigtig mange moderne mennesker som har. Det kan være sjovt og fagligt udfordrende, men det kan også være ekstremt stressende. Stress er desværre blevet en udbredt sygdom i befolkningen. Derfor er det også vigtig at være opmærksom på de første tegn samt at forebygge stressen. I denne guide lærer du, hvordan du nemt kan lærer at slippe tankerne fra arbejdet og dermed mindske risikoen for at udvikle stress.

Ud i naturen og dyrk motion

Daglig motion er vigtig i forebyggelsen af stress. Motion er med til at danne endorfiner til hjernen som er helt essentielle for et sundt psykisk helbred. Kombinerer du den daglige motion med frisk luft, giver du hjernen ekstra mulighed for at koble af. Gå eller løb en tur i den friske luft, eller prøv en ny sport som f.eks. golf. Golf er en udendørssport, hvor du både får skøn motion og frisk luft. Med et golfmedlemskab får du adgang til lækre golfbaner, hvor du kan spille golf med de andre medlemmer i golfklubben.

Har du aldrig prøvet at spille golf før, kan du nemt prøve golf, for at se om dette er noget for dig.

Lær at sige nej

Selvom det kan være utrolig svært, er det rigtig vigtigt at kunne sige nej. Både til ekstra arbejdsopgaver men også til aftaler, arrangementer o. lign. Kroppen og hjernen har en gang imellem brug for at koble helt af. Derfor er det en rigtig god ide at øve sig på at sige nej tak til aftaler, opgaver osv., og i stedet afsætte tiden til, at du kan give dig selv fri. Der er ingen skam i at sige nej til ting, men det kræver sikkert en del øvelse. I sidste ende vil dit helbred dog takke dig for det.