Sørg for at aflægge fliser rigtigt, og bevar dem

Sørg for at aflægge fliser rigtigt, og bevar dem

22. februar 2020 Slået fra Af Redaktionen

Det er ikke altid det nemmeste at holde sine fliser rene, da der oftest kan komme snavs, og en masse alger på fliserne. Du kan engang imellem selv vælge at aflægge fliserne, uden der er nogen former for ukrudt. Du kan nemlig aflægge afrettersand for at undgå ukrudt og lign. Men en anden god ide, er at sørge for at bruge noget fliserens, du kan finde tilbud på fliserens i København her.

Hvorfor gøre det selv?

Det er utroligt nemt, når først du ved hvordan du skal gøre det. Du sparer penge på at du selv gør arbejdet. For ved ikke at få en professionel ud, kan du spare alt den arbejdskræft og dyre løn væk. Du kan købe alt der skal til for billige penge på nettet.

Gode råd til fliserne:

Et godt råd for at formindske ukrudt i fliserne vil være, at du hver 2 måned ca. påfylder mere sand i revnerne. Du sørger derfor for at dine fliser forbliver lige, og at ukrudt og lign ikke kommer. Der er intet værre end ødelagte fliser kort efter at de er sat op.

De to mest effektive måder at fjerne ukrudt på

Mange tror at ukrudt kommer nede fra, men der er altså igen lys eller vækstbetingelser for at ukrudt kan komme nedefra. Ukrudtsfrøene kommer faktisk oppefra, og hvis fugen ikke er fast, så planter de sig altså selv i det bløde sand, eller hvad der nu er af det forkerte mellem fliserne.

Du kan med fordel fjerne det gamle Fugesand, eventuelt kun fjern 2/3 dele af flisens tykkelse, og få fat i noget nyt Fugesand. Fej det godt ned, lad det sætte sig, og læg et lag mere på. Dette fortsættes en måneds tid, med en uge mellem hver gang du aflægger noget nyt.