Spar penge og tid på julegaver

Spar penge og tid på julegaver

4. april 2019 Slået fra Af Redaktionen

Julen varer længe, koster mange penge. Sande ord, men ikke en stålfast virkelighed. Grunden til, julen koster mange penge, er jo selvfølgelig, at den store pengepung skal frem, når den meterlange ønskeseddel hives frem. I privatlivet kender vi alle til presset, nej, angsten, ved igen at stå ved juleindkøbenes helvedesport – mange træder ind, men de færreste kommer helskindet tilbage. Kun efter flere hårtotters værd af hårhiveri, bunker værd af negle efter neglebidning, der kan vi ånde lettet op efter et par dage eller uger i forbruger-krigszonen. Også i virksomhederne udspiller der sig en kamp – her mest for arbejdsgiverne og cheferne, når firmajulegaverne skal udgives. Medarbejderne ser frem til, at et års hårdt arbejde bliver belønnet med en firmajulegave, mens arbejdsgiverne gruer dagen, for man kan næsten kun skuffe. Det er svært at udvælge en gave til hver enkelt medarbejder, der udtrykker, hvorledes de er værdsat af virksomheden, hvis ikke umuligt. Så hvad gør man?

Overgiv firmajulegave-indkøbet (og stressen)

Svaret er at overlade indkøbet af gaverne til en professionel tredjepart. Der findes mange muligheder, hvor virksomheder står for indkøbene – eller, bedre endnu, hvor medarbejderne selv kan udvælge deres egen gave fra hjemmesiden. Hvorfor er det en god idé?

For den ansatte:

  • Man kan vælge noget, som man faktisk kan bruge

  • Man undlader at modtage den klassiske, idéforladte gavekurv

  • Man kan trygt regne med, at årets arbejde munder ud i en gave, der korrekt anerkender arbejdet

For arbejdsgiveren:

  • Du får endnu gladere og tilfredse medarbejdere

  • Du slipper for stressen og presset ved at skulle indkøbe alle gaverne, og gøre medarbejderne tilfredse

  • Du sparer de endeløse timer, det tager at anskaffe alle gaverne til alle medarbejderne

  • Du sparer penge ved at outsource indkøbet. Arbejdstimerne kan i stedet bruges på noget nyttigt, i stedet for at sidde og fifle med indkøbsprocessen