Tag en erhvervsuddannelse – også som voksen

Tag en erhvervsuddannelse – også som voksen

9. maj 2018 0 Af Redaktionen

Er du over 25 og ønsker du at tage en erhvervsuddannelse, så er det ikke for sent. En erhvervsuddannelse for voksne kaldes en EUV og er en faglig uddannelse for voksne over 25, der har den relevante erhvervserfaring med i baggagen. En EUV-uddannelse kan give dig en masse faglig indsigt. Når du har gennemført uddannelsen får du et svendebrev, som du kan bruge til at finde et spændende job i din branche.

 

Disse krav skal du opfylde

Udover at være fyldt 25 skal du opfylde en række andre krav. Du skal være ikke-faglært og dermed aldrig have modtaget et svendebrev før. Du kan derimod godt være faglært med en anden uddannelse end den du gerne vil søge ind på. Derudover kan du søge ind, hvis du har bestået dansk og matematik i folkeskolen, hvilket vil sige at karaktergennemsnittet skal være mindst 02. Hvis karaktererne ikke rækker, så kan man tage intensive kurser i dansk og matematik, som kan forhøje dit gennemsnit. Du kan også søge ind på uddannelsen, hvis du har en aftale med en praktikplads, der er relevant for uddannelsen. Derudover kan du også søge ind, hvis du har arbejdet mindst 2 år på fuld tid med andet faglært personale på et sted som er relevant for uddannelsen. Bemærk dog at virksomheden, du har arbejdet i, skal være godkendt til at have elever.

 

Hotel- og Restaurantskolen kan lede vejen

Hvis du overveje at tage en EUV-uddannelse, så kan du eventuelt søge ind på en af Hotel- og Restaurantskolens uddannelser. Her kan du for eksempel uddanne dig som kok, ernæringsassisten, smørrebrødsjomfru og andet inden for gastronomi. Derudover kan du også uddanne dig som tjener og receptionist, som giver dig et særligt indblik i servicebranchen. Vil du gerne vide mere, så kan du finde masser af information om EUV-uddannelsen her.