Tag på forlænget weekend i Smilets By

Tag på forlænget weekend i Smilets By

24. september 2018 0 Af Redaktionen

Hvis du aldrig har været i Aarhus, eller hvis det er længe siden, du sidst har besøgt Smilets By i det østlige Jylland, så er der god grund til at pakke tasken og tage på weekendtur til den smukke universitetsby. Se her hvordan du kan låne penge til en weekendtur til Aarhus.

 

Sandstrande og havnebad

Som kystby kan Aarhus bryste sig af et stort udvalg af muligheder til vandhundene. På begge sider af byen findes lange, smukke sandstrande, eksempelvis Bellevue Strand ved Risskov, hvor børn, unge, familier og ældre alle kan tage en dukkert i det kølige vand eller slappe af i sandet. Som noget nyt har Aarhus i år fået et havnebad, som hurtigt er blevet meget populært med de varme vejr, vi har haft i år. På Aarhus Ø, som den nye bydel ved havnefronten hedder, er der altså anlagt et havnebad med badebroer i lange baner, hvor man både kan sole sig, hoppe i vandet fra høje platforme, tage en kølig dukkert eller nyde en forfriskende drink.

 

Kultur og historie

Der er rigelige muligheder for at blive klogere på både kultur og historie i Danmarks anden største by. Det store museum, Aros, som pryder midten af Aarhus med sin ikoniske regnbue på taget, byder på en kæmpe samling af alverdens forskellig kunst. Her er noget for enhver smag, og man kan nemt få en hel dag til at gå på de mange etager i det store museum. Er man mere til historie, indbyder Den Gamle By til et lille landsbyliv fra det gamle Danmark. Her agerer skuespillere beboere fra ældre dage, og man kan besøge både butikker og huse, som står, som de gjorde dengang.

 

Shopping og byliv

Som den storby Aarhus er, findes der naturligvis et utal af forskellige butikker i alle prislejer. Strøget strækker sig hele vejen fra Banegården ned til Åen, og her findes butikker for enhver smag. Efter en lang shoppingdag kan fødderne få et hvil og maven blive forkælet på en af de mange lækre caféer, der findes i byen.