Tag på storbyferie i Sydafrika

Tag på storbyferie i Sydafrika

27. april 2019 Slået fra Af Redaktionen

Når man tænker Sydafrika, tænker man hurtigt på safari, vilde dyr og savanne. Men Sydafrika rummer så meget mere. Og det kan varmt anbefales at opleve den sydafrikanske storbystemning, hvor man samtidig kan nyde solen og varmen, og eventuelt kombinere med både badeferie og den ikoniske safari. Sydafrika har nemlig det hele. Men her kommer nogle bud på storbyoplevelser, der er værd at tage med, når du rejser til Sydafrika. De er i øvrigt alle destinationer, du kan besøge med Africa Tours.

Cape Town

Cape Town er en by i særklasse. Her kan du finde et bredt udvalg af oplevelser, og historiske seværdigheder. Når man er i Cape Town, er det næsten et must at tage på tur til Robben Island. Øen, som ligger lige ud fra Cape Towns kyst, har altid været brugt til indespærring og fængsling. Som turist bliver man sejlet til øen, i de samme både, som førhen sejlede fangerne til og fra fængslet. Robben Island har fået plads på verdensarvslisten, på grund af de mange der sad indespærret her under apartheid. Den mest berømte er uden tvivl Nelson Mandela, og det er en intens oplevelse, at besøge cellen, hvor han var indespærret i så mange år. Cape Town har smuk natur helt tæt på, og du bør sætte en dag af til et besøg på Kaphalvøen og Kap det gode håb. Her kan du følge landevejen, som blev anlagt af straffefanger i 1922, til udsigtspunktet ved Chapman’s peak.

Durban

Vil du gerne på badeferie og storbyferie på samme tid, så er Durban det perfekte sted. Storbyen har 3,5 millioner indbyggere, og er Sydafrikas tredjestørste by. Udover de lækre sandstrande, er byen kendt for sin kulturelle mangfoldighed, og byens stemning giver et godt indtryk af Sydafrikas idealer om tolerance og ligestilling. Her kan du nyde de dejlige sandstrande om dagen, og byens pulserende liv om aftenen. Absolut et besøg værd.

Port Elizabeth

Dette er byen for dig, der gerne vil smage på Sydafrika. Port Elizabeth er Sydafrikas femte største by, og pryder sig stolt af, at være den by, med flest restauranter og værtshuse. Sydafrika fremstiller i øvrigt fremragende vin, og har du ikke besøgt en vingård, bør du i hvert fald sørge for at nyde den lokale vin til maden. Port Elizabeth er desuden en vigtig havneby, og er centrum for Sydafrikas bilproduktion. Med sin lokation ved kysten, har byen selvfølgelig også smukke sandstrande, hvor du kan nyde det varme klima i skyggen fra en palme.

Johannesburg

Som Sydafrikas største by, bør Johannesburg naturligvis også nævnes. Selvom byen tæller flest indbyggere, er Johannesburg dog ikke Sydafrikas hovedstad. Det er Pretoria, som ligger ganske nær Johannesburg, og som bestemt også er en udflugt værd. Johannesburg er centrum for handel med guld, diamanter og mange andre mineraler. Det er også muligt at besøge en guldmine. Guldminerne var faktisk grunden til, at Johannesburg blev anlagt i 1886. Af andre seværdigheder kan nævnes apartheid museet, som er en vigtig del af Sydafrikas historie.