Tips til at bringe naturen ind i hjemmet

Tips til at bringe naturen ind i hjemmet

17. august 2018 0 Af Redaktionen

Er du glad for naturen, men har desværre ikke havudsigt eller udsigt til skoven? Så er der heldigvis råd for, hvordan du kan få naturen ind i hjemmet. Det kan gøres med elementer, så du føler, at naturen er tæt på dig, og at det udtrykker din personlighed. Det kan med andre ord gøre det hjemmeligt for dig. Bor man i lejlighed inde i en midtby som eksempelvis Aarhus, kan det være svært at skabe den rette natursteming. Læs med herunder for at få gode råd til hvordan du kan få naturen med ind i lejligheden.

 

Her er råd til naturlige elementer til hjemmet

Hvis du er sådan helt ekstrem naturmenneske, og du bor i en lejlighed i midtbyen, så bør du først og fremmest overveje at flytte længere ud og tættere på naturen. Men rent økonomisk og praktisk kan det ikke altid lade sig gøre på det pågældende tidspunkt. Og så må naturen komme til dig. Her er nogle idéer til, hvordan du kan få naturen i spil i din bolig:

 

  • Køb masser af planter: Der er næsten ikke noget som planter, der kan skabe liv i et hjem. Og det er stensikkert et naturligt element. Du kan hænge dem i loftet, du kan placere store planter på gulvet, eller mindre planter i vindueskarmene. På den måde kan du få duften af planter og naturen tæt på dig. Sørg for at købe i lokalblomsterbutikkerne så planterne ikke skal gennemgå en lang transport eksempelvis fra København til Aarhus.
  • Træmøbler: Møbler i træ er også en god måde at få naturen i spil på i hjemmet. Det kan være i form af borde, stole, bænke eller andet. Der er mange træmaterialer, men hvis man vil tage et sikkert valg, som emmer af naturen, så er egetræ et oplagt valg. Du kan også gå ud i skoven og finde træstubbe, som du kan lave til små hyggeborde. Husk bare de skal tørre i lang tid, før de kan bruges.
  • Bambus møbler til altan eller indendørs: Bambus er meget populært for tiden. De er kommet tilbage igen efter en pause fra 70’erne og til nu. Det er et naturmateriale, hvormed det er oplagt til et naturligt hjem. Desuden er det meget robust og holder i mange år. Det kan også bruges på en altan, hvis du har det.
  • Friske blomster. Sørg altid for at have en vase med friske blomster. Du kan enten købe en buket i supermarkedet til billige penge eller plukke en selv i sommerperioderne.

 

Større projekter med naturelementer

Hvis man har mulighederne rent fysisk og det økonomiske råderum, kunne man også lave en renovering, hvor der kommer mere træ ind i boligen. Det kan være trægulve, trætrapper, trælofter og lignende. Det er i den grad med til at få naturen ind i til dig. Du kan også gå all in med en brændeovn, så du kan lave bål inden for. Det vil både være praktisk i forhold til at give varme, og så er det superhyggeligt. En god idé er også at sørge for at godt lysindfald, så solen kan komme ind i boligen.