Tips til at vælge den rette el-installatør

Tips til at vælge den rette el-installatør

15. september 2017 0 Af Redaktionen

Når man skal have valgt en el-installatør til den givne opgave, der end måtte stå for døren, er der en del ting, man skal være opmærksom på for at finde den helt rette elinstallatør, som kan udføre den givne opgave på bedste vis. Først og fremmest er det vigtigt, at el-installatøren er autoriseret og professionel, således man er sikret, at arbejdet er gjort rigtigt.

Dette sikrer, at holdbarheden på arbejdet er bedre, og at virkningen på det givne arbejde er i top. Dette kunne eksempelvis være i forbindelse med belysning, hvor der er en del ledninger, der skal trækkes fra det rigtige sted og forbindes til de rigtige stikkontakter. Herudover er der også tale om store strømstyrker, der kan volde store skader, hvis ikke det håndteres korrekt af el-installatøren.

 

Elinstallationer i forbindelse med nybyg eller tilbyg

Står man eksempelvis i en situation, hvor man just har bygget ny bolig og skal have installeret noget strøm, kan det være en god idé at finde et firma, der tilbyder komplette elinstallationer, således man ikke skal have fat i mere end ét firma for at få lys og strøm i den nye bolig. Her kan det ligeledes være en fordel at vælge et firma, der besidder en del erfaringen indenfor emnet, så man kan få god rådgivning til, hvilke løsninger, der kunne være mest optimale i den nybyggede bolig eller det tilbyggede område. Denne rådgivning kunne eksempelvis bestå i, hvorledes lyset skal placeres i forhold til væggene og strømforsyninger, og hvor det er nemmest at placere lamper og trække ledninger.

Rådgivning såvel som praktisk kunnen er vigtig

Det er ikke altid det firma, der kun er bedst til det praktiske arbejde, som er bedst, da kyndig rådgivning altid er gavnlig i forbindelse med installation af el i boligen – ny såvel som ældre. Derved bliver det altså muligt at optimere den måde, hvorpå man benytter energi i boligen, hvilket kan give besparelser på elregningen.

Der er også en del spørgsmål, der hober sig op i forbindelse med elinstallationer som eksempelvis ved installation af solceller, og det er svært at vurdere, hvor de skal placeres i forhold til husets bebyggelse, hvordan de skal kobles til som energiforsyning osv. I denne forbindelse kan det være en fordel med god rådgivning, således man får installeret solceller – eller hvad der end skal installeres – helt i top.