Tips til at vedligeholde bilen

Tips til at vedligeholde bilen

6. februar 2020 Slået fra Af Redaktionen

Biler er dyre i Danmark. Vi bruger rigtig mange penge på transport, og den tårnhøje afgift på bilerne betyder, at vi betaler meget mere for vores biler herhjemme i Danmark, end i de fleste andre lande. Af den grund skal vi altså passe lidt ekstra på vores biler, for det blive dyrt når den skal laves eller hvis der skal handles ny bil. De fleste af os aner ikke hvordan man skal passe på sin bil, for at det kan holde sin stand. Mange af os kører bare i den indtil den begynder at sige underlige lyde, eller hvis mekanikeren finder en fejl til service. Det er en stor fejl, at de færreste af os sætter sig ind i vedligeholdelse af bilen, og der er faktisk mange penge at spare hvis man sætter sig lidt ind i tingene. Følge med nedenfor, hvis du vil blive klogere på hvordan du kan vedligeholde din bil!

Tjek altid olien

En af de mest simple, dog vigtigste ting du skal holde øje med, er olien. Det burde de fleste vide, i og med at det er en vital del af oplæringen når man tager kørekort. Hvis ikke der er olie nok på bilen, så kan man risikere at bilens motor kører sig selv fuldstændig i smadder. Det er altså ikke bare småskader motoren pådrager sig, den bliver nærmere kørt helt i stykker, og der er ikke noget at gøre når først skaden er sket. Det er super simpelt lige at tjekke olien engang hver tredje måned, og sørge for at der er nok på.

Tjek dæktryk

En anden ting man skal holde øje med, er dæktrykket. Det er super nemt, og hvis ikke du har en tryktransmitter derhjemme så kan du finde en på alle tankstationer. I den anviste bog der hører til bilen, står der hvad trykket skal være i dækkene. Der er ikke yderligere store konsekvenser ved ikke at have det rigtig dæktryk. Man bruger en smule mere brændstof hvis man har for tryk i dækkene, og det slider samtidig mere på dem. Det bliver altså generelt set lidt dyrere i omkostninger, men der er ikke noget der går decideret i stykker.

Vask bilen jævnligt i vintermånederne

Selvom vi ikke har de koldeste vintre herhjemme i Danmark, og vejret kun bliver varmere og varmere, så hænder det at vi når under frysepunktet. Derfor spreder kommunen salt ud på vejene for at hindre at det blive glat. Den salt er ikke sund for vores biler, og kan skade undervognen meget. Salten ætser undervognen op, og giver rigtig gode mulighed for at undervognen skal rustne. Derfor er det super vigtigt at man vasker bilen mere hyppigt i vintermånederne, for ligesom at skylle saltet væk med jævne mellemrum. Hvad en man gør det i en vaskehal eller derhjemme er lige meget, det er dog lidt nemmere selv at komme ind under bilen og skylle. Det er ikke alle vaskehaller der når ind under.