Tjekliste: Det skal du huske i forbindelse med flytning

Tjekliste: Det skal du huske i forbindelse med flytning

18. august 2020 Slået fra Af Redaktionen

Der er meget man skal huske, når man skal flytte. Vi har derfor lavet denne liste, så det hele bliver lidt mere overskueligt, og du får nemmere ved at holde styr på alt i forbindelse med din flytning.

 

Du skal melde flytning

Du skal melde flytning til folkeregistret senest 5 dage efter, at du er flyttet, dvs. 5 dage fra den dato, hvor du rent faktisk er flyttet ind i din nye bolig. Du kan melde flytning for både dig selv og de øvrige beboere i din husstand. Du behøver ikke møde fysisk op på borgerservice for at melde flytning. Du kan melde flytning digitalt – enten på hjemmesiden for den kommune, du flytter til eller på borger.dk.

 

Udover til folkeregistret er der sikkert også andre steder, hvor du bør melde flytning. Det er bl.a. din arbejdsgiver, forsyningsselskaber og telefon- og internetleverandører.

 

Du skal (måske) skifte læge

I forbindelse med at du melder flytning på enten kommunens hjemmeside eller borger.dk, bliver du spurgt ind til, om du også samtidig vil skifte læge. Det skal du gøre, hvis du flytter længere væk fra din nuværende læge end 15 km. Du får her en oversigt over læger, der har åbent for tilgange – og her kan du vælge en ny læge helt gratis.

 

Du skal informere dit forsikringsselskab

Det er meget muligt, at du skal have foretage ændringer i din indboforsikring, når du flytter til en anden type bolig eller et andet postnummer. Uanset om der er store forskelle eller ej, er det bedst at informere dit forsikringsselskab om din nye bolig, så du ikke ender med at betale for lidt for din indboforsikring og modtage en kæmpe ekstraregning.

 

Du skal ændre oplysninger i din boligstøtte

Hvis du har boet og fortsat skal bo en i lejebolig, skal du informere Udbetaling Danmark om din flytning, så din nye boligstøtte kan beregnes til dig. Boligstøtte bliver nemlig beregnet ud fra din indtægt, din husleje og antal kvadratmeter, så der kan sagtens være forskelle mellem din tidligere og din nye bolig.

 

Du skal leje en flyttebil

En flyttebil gør det muligt for dig at transportere så meget som muligt – og måske endda alting – på én gang. Det gør flytningen nemmere og hurtigere overstået. Lej en flyttebil hos Fire Hjul og få en flyttebil til en god pris.