Træn hundetræning derhjemme

Træn hundetræning derhjemme

23. juli 2018 0 Af Redaktionen

Der findes mange hundetræningshold omkring i landet, og idéen er fantastisk. Men danskerne er et travlt folkefærd, så det kan være svært at få passet hundetræningen ind. Der er muligvis langt til det sted, hvor træningen foregår, og det koster en del – og det er i forvejen dyrt at have hund. Når du får en lille hvalp, er der meget, den skal lære, og det kan være overvældende for dig som ejer at skulle finde fokus på, hvor du dog skal starte. Derfor bliver du guidet til, hvad du skal gøre her.

Basisøvelser

Du har lige fået din lille hundehvalp, og den skal som noget af det første bare være til. Så sørg for at give den tryghed herunder et godt sted at sove, noget mad og hundelegetøj. Find eventuelt en boks med lækre ting i, som kan være hvalpens velkomstgave. En god idé at starte med, når hvalpen er blevet lidt større, er at lære at kalde den til dig. Det er klogt at gøre, mens hunden er helt lille, så den kan lære det tidligt, og inden den begynder at gå sine egne veje. For at undgå at der kan ske farlige ting med hunden, er det vigtigt at kunne kalde den til sig. Sådan lærer du hunden basisøvelser:

  • Når du skal øve dig på at kalde hunden til dig, bør du gøre det et sted, hvor der ikke er meget trafik eller mange mennesker. Eventuelt i din have. Du slipper hunden løs, og du går stille rundt med den. Lav hjemkald løbende, som hunden går væk fra dig. Ros hunden, når den er på vej hen til dig med en blidt stemme og en godbid.
  • Lær derudover hunden at sitte og dække. Ved at lære den at dække, kan du føre en godbid op til snuden og ned mod jorden, hvor den normalt vil lægge sig. Måske ikke de første par gange, men det kommer. Ved at sitte skal du trykke lidt på numsen og lokke med godbid. Så kommer det.
  • Gåtur. Du håber på ingen måde, at din hund kommer til at trække som en gal. Derfor vil du gerne lære den at gå pænt i snor. Gå med fordel den samme tur i starten, så hunden bliver tryg. Beløn hunden, når den gør en ønsket adfærd. Det kan være, når hunden ”går på plads” tæt på dig. Ignorer den uønskede handling, som hunden gør. Den lærer gennem belønning og vil gøre meget for det.

Trygge omgivelser er godt for hunden

Når hunden for alvor er blevet familiemedlem, så føler den sig efterhånden tryg i de rammer, der er i jeres hjem. For det er nu også hundens hjem. Det siges, at hunde lærer bedst, der hvor den er tryg. Det er endnu et godt argument for, hvorfor hunden bør træne derhjemme.

Husk på ved hundetræning skal man have meget tålmodighed, og det kræver, at du er konsekvent. Ellers lærer hunden ikke, hvad der er rigtigt og forkert.