Undgå fup når du sælger din skrotbil

Undgå fup når du sælger din skrotbil

29. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Hvis din gamle bil er blevet for træt og rusten til at køre, så kan der være penge at hente, hvis den skal skrottes. Du skal selv betale for selve skrotningen, så gevinsten vil sandsynligvis ikke være så stor, men stadig værd at tage med – i hvert fald i forhold til ikke at tjene en eneste krone. Hvis du gerne vil skrotte din bil, så er der en række ting, du bør være opmærksom på, hvis du vil undgå fup. Herunder kan du læse små tips til, hvordan du gør netop dette. Du kan også læse mere og få bilvurdering her.

3 tips til at undgå snyd

1. Find vurdering på internettet, men betal ikke.
De fleste starter med at finde en vurdering på internettet for at se, hvor meget skrotbilen kan sælges for. Her kan man sagtens finde en god og realistisk vurdering, men man skal huske at være opmærksom på fup-hjemmesider, hvor man skal betale for vuderingen. Det er derfor en god idé at læse andre brugeres anmeldelser af hjemmesiden, inden du benytter dig af den.
2. Vær varsom hos den lokale bilforhandler.
Når din bil skal vurderes, så vær opmærksom på, at vuderingen sker på baggrund af fakta fra hele bilbranchen. Dette kan man ikke være sikker på hos den lokale bilforhandler, som sandsynligvis vil give dig en mere tilfældig værdi.
3. Skrotophuggeren skal være registreret.
Din bil skal afleveres hos en ophugger, der er registreret hos Miljøstyrelsen. Dette er vigtigt, da skrotningen dermed vil foregå på den korrekte måde, der vil skåne miljøet.

Få ekstra service

Mange skrotopkøbere tilbyder ekstra services. Det gælder for eksempel afhentning og transport af bilen fra din adresse. Derudover vil de ofte tilbyde at afmelde din nummerplade gratis. Når nummerpladen afmeldes, så vil vægt- og grønafgift samt forsikring tilbagebetalt på din NemKonto. Alt i alt skal du lede efter en gratis bilvurdering, hvor du også kan få en høj skrotpræmie.