Vælg det rette fodtøj til dine medarbejdere

Vælg det rette fodtøj til dine medarbejdere

22. november 2018 0 Af Redaktionen

I flere forskellige fag foregår arbejdsgangen stående eller gående. I løbet af en dag kan man derfor bevæge sig flere kilometer, og derfor er det vigtigt, at man har noget godt fodtøj at gå i på sit arbejde. I de forskellige fag findes der flere krav til fodtøj, og derfor skal man som arbejdsgiver også være opmærksom på dette, hvis man skal købe sko til sine medarbejdere. Håndværkere skal have sikkerhed i deres sko, og hvis man færdes i et køkken eller på et slagteri, så skal skoene kunne færdes på våde eller glatte gulve, og de skal være rene, da der arbejdes med fødevarer. Det er derfor vigtigt, at man køber arbejdsfodtøj, som passer til den branche, som de skal anvendes i.

Kokkesko med komfort er vigtigt, når man står op på sit arbejde

I et køkken arbejder en kok ofte stående. At arbejde stående kan være hårdt både for knæ, ryg og led. Det er derfor vigtigt at en kok har nogle gode sko at arbejde i. For en kok skal det være komfortabelt at stå i køkkenet og arbejde med råvarerne. Man bør derfor vælge at investere i kokkesko med en god komfort, så man kan skåne sig selv eller sine medarbejdere bedst muligt. Det rette fodtøj til kokke kan sørge for, at man ikke slider mere på sig selv end højst nødvendigt. Det må ikke være en ballast for kroppen at gå på arbejde, og derfor kan en investering i gode kokkesko betale sig. Ergonomi og komfort er derfor en væsentlig faktor, når man skal vælge sine kokkesko.

Sørg for at vælge kokkesko med en høj skridsikkerhed

I et køkken er der flere farer end de fleste tror. Man færdes med knive og andre skarpe genstande, og et fald kan hurtigt få store og fatale konsekvenser, hvis man er uheldig. Et køkkengulv kan være glat, og derfor skal kokkesko være skridsikre. En god skridsikkerhed på skoene kan være med til at undgå et fald. Skridsikkerhed er en selvfølge på mange kokkesko, men der kan være forskel på, hvor skridsikre de er. Man bør derfor vælge et par sko, som passer til det køkken man færdes i. Her kan gulvtype spille en stor rolle. Hvis gulvet nemt bliver glat, når det er vådt, så bør man have kokkesko med en ekstrem høj skridsikkerhed for at passe bedst muligt på sig selv.

Kokkesko hjælper til en god hygiejne

I et køkken findes mange regler, og dette er der god grund til, da man her arbejder med fødevarer. Det er vigtigt at bevare en god hygiejne, så man kan servere fødevarer som er lovmæssigt korrekt behandlet. Renlighed i et køkken kommer ikke af sig selv, og der skal derfor ofte bruges tid på dette. Derudover bør man ikke slæbe unødig skidt med ind, og derfor kan det være en god idé at have kokkesko, som man kun anvender i køkkenet. Ved at skifte sko inden man går i køkkenet, undgår man at få skidt med ind i køkkenet.