Ved du hvornår du kan søge kompensation for et forsinket fly?

Ved du hvornår du kan søge kompensation for et forsinket fly?

5. juli 2019 Slået fra Af Redaktionen

Der er desværre hvert år mange danskere, der oplever, at de enten kommer senere afsted på deres ferie eller er tvunget til at sidde i en lufthavn og vente mange flere timer, end hvad der var planlagt hjemmefra. Og ofte skyldes det, at deres fly enten til at komme afsted eller hjem igen er forsinkede eller måske er flyet aflyst. Ofte skal der nemlig kun en enkelt afbrydelse til i flytrafikken, førend der sker en påvirkning, der kan mærkes langt ud over en masse passagerer. Er et fly forsinket, vil det nemlig betyde, at andre fly må vente, således der ikke sker uheld i flytrafikken, og derved sker der en harmonikaeffekt, hvor flere vil opleve forsinkelser med deres fly.

Hvornår kan du søge?

Og det er ganske ærgerligt, idet det kan have en stor indflydelse på ens humør og den stemning, som gerne bude være god. Dog er det heldigvis i mange tilfælde muligt at søge kompensation for den ventetid, man bliver udsat for. Der er bare ikke særlig mange, der er klar over, hvornår de har mulighed for det, og hvordan de skal gøre det.

Har du ventet i tre timer?

For det første er det muligt at søge kompensation for et fly, hvis det er over tre timer forsinket. Det betyder, at det ikke er muligt at hente nogen kompensation hjem, hvis der kun er tale om forsinkelser på henholdsvis 1 time eller to timer. Så snart du runder de tre timer fra, at du skulle have været i luften, skal du således i gang med en proces. Her er det vigtigt, at du starter med at orientere dig online, hvor du også har mulighed for at se, hvilket beløb du kan gøre dig forhåbninger om at få udbetalt. Og her er det distancen, der har indflydelse.