Vidste du: firmaarrangementer øger produktiviteten!

Vidste du: firmaarrangementer øger produktiviteten!

24. september 2019 Slået fra Af Redaktionen

Det kan lyde en smule paradoksalt, men faktisk kan det øge produktionen, hvis du husker at tage dine medarbejdere med på oplevelser uden for deres vante arbejdsmiljø.

Men hvordan hænger det lige sammen? Fjerner man dem fra deres arbejdsstationer, bliver der jo intet produceret den dag? Det er meget muligt, men ikke desto mindre bliver produktionen typisk væsentlig bedre efterfølgende, og det er der en helt naturlig forklaring på.

Vi mennesker er biologisk set flokdyr. Vi trives i flokke, og uden godt selskab og personlige relationer starter mistrivslen. Og trivsel – den er vigtig! Tænk blot på, hvor mange ressourcer, der afsættes for at skabe et arbejdsmiljø, hvor folk trives fysisk såvel som psykisk.

Firmaarrangementerne er med til at styrke den sidste del, den psykiske trivsel. Når vi oplever sammen, så styrkes vores sammenhold og vores relationer, og vi får fælles referencepunkter, der gør det lettere at være sammen i hverdagen. Måske vi ovenikøbet ser den kollega, som vi ikke havde fået en god start med, i et helt nyt lys?

Klassiske aktivitetsmuligheder

Blandt de mest klassiske firmaarrangementer finder man teambuilding. Det er dog ikke uden grund, at teambuilding er så brugt i arbejdskulturen. Faktisk stammer mange teambuildingøvelser fra militærets univers, hvor det kan være et spørgsmål om liv og død, at man kender og stoler på sin makker. Helt så alvorligt er det næppe på den gennemsnitlige arbejdsplads, men ikke desto mindre, er øvelserne værdifulde, fordi de skaber sammenhold og styrker tilliden internt.

Derfor kan teambuilding være med til at styrke en i forvejen god kultur eller sågar identificere og udvikle svagheder til noget positivt. Der er mange muligheder, for der findes mange med speciale inden for dette felt.

Foruden den klassiske teambuilding, findes der mange andre muligheder. Disse vil ofte kræve, at man drager ud til en bestemt lokation, men det bør ikke være en udfordring, da man blot kan leje en bus med chauffør – se mere om det her.

Denne type aktiviteter har typisk de sjove elementer i fokus, hvorfor man f.eks. kan tage ud og indspille en firmasang, køre gokart, dyrke situationelt rollespil og meget mere. Vigtigst er det, at de ansatte kommer ud og får nye stimuli, som kan være med til at sætte deres arbejdsliv i perspektiv.