Vink farvel til konflikterne

Vink farvel til konflikterne

5. juni 2019 Slået fra Af Redaktionen

Der er mange ting, vi ikke kan blive enige om. Det kan være, at vi ser helt forskelligt på nogle ting og derfor har svært ved at forstå hinanden. Denne uenighed er helt normal og naturlig, da vi jo alle er forskellige. Normalt er uenighederne også til at leve med, men somme tider ender de i konflikter, der kommer til at fylde rigtig meget. Selvom vi kan være uenige i mange ting, er de fleste nok enige om, at konflikter ikke er særligt sjove at være i. Desværre er de ikke altid så nemme at komme ud af, og engang imellem kræver det hjælp udefra at løse konflikterne på en ordentlig måde.

Hvem kan hjælpe?

Det kan dog være svært at vide, hvor man skal søge hjælp henne. Hvis to personer er uenige om noget, vil de typisk spørge nogle bekendte til råds. Dette er dog ikke den optimale måde at løse problemet på, da de, der bliver spurgt, jo har en personlig relation til de involverede. Dette betyder, at de ikke kan være helt objektive og måske har en personlig interesse i sagen.

Derfor vil det i mange tilfælde fungere bedre at hente hjælp fra en professionel, der er i stand til at se og forstå alle sider af sagen. Leila Boel – Mediator vil være et oplagt bud på dette. En mediator er nemlig mester i at få de modstridende parter til at mødes og hjælpe dem med at forstå hinandens synspunkter. Herefter vil det være meget nemmere at finde en løsning på konflikten.

Derudover anvender mediatoren coachende mediation, som er en individuel form for personlig mediation, hvor man arbejder med sig selv og sin egen oplevelse af konflikten.

Mediatoren har altså en masse nyttige redskaber, der gør, at konflikten kan løses på en måde, hvor alle de involverede får en følelse af at blive set, hørt og forstået.