5 grunde til at tage på højskole

5 grunde til at tage på højskole

15. juni 2019 Slået fra Af Redaktionen

En højskole er en skole, hvor du bor og går i skole. Du bliver undervist i netop det, som interesserer dig og det er på mange måder en rigtig god oplevelse. Her er blot 5 grunde til hvorfor, du bør vælge at tage på højskole.

Du bliver klogere på dig selv

På en højskole er der stort fokus på dig og din personlige udvikling. De fleste højskoler koncentrerer sig om nogle bestemte interesserer. F.eks. findes der rytmiske højskoler, designhøjskoler, højskoler med fokus på idræt mm. Der er altså stort fokus på det, som du interesserer dig allermest for. Vælger du en idrætshøjskole, så vil du også være garanteret en helt masse idræt. Udover det, så gør det, at du bor på skolen, at du lærer en hel masse, som du måske ikke ville have lært, hvis du boede hjemme. Du kommer ud blandt en masse forskellige typer af mennesker, og kommer hele tiden til at skulle overskride nogle grænser. På den måde vil du blive langt klogere på dig selv.

Du bliver mere klar til din næste uddannelse

En højskole kan også bruges, hvis du vil forberede dig på din kommende uddannelse. Den kan bruges som en pause, hvor du lader op til dit uddannelsesforløb, men det kan også mere konkret bruges til din uddannelse. Mange højskoler har linjer, som forbereder dig på en bestemt uddannelse. På ISI idrætshøjskole kan du f.eks. vælge en linje som fodboldtræner eller håndboldtræner. Det samme har mange andre højskoler inden for en helt masse områder. Derfor er det igen bare med at vælge den skole, som har de ting, du interesserer dig mest for.

Du får en helt masse gode venskaber

På en højstole når du at blive knyttet helt specielt til de andre elever, fordi I bor sammen. Derudover er I der af samme grund. I har højst sandsynlig helt samme interesser, og derfor har I også meget hurtigt noget at snakke om. I er også sammen på en anden måde end i en normal skoleklasse på gymnasiet f.eks. Når man spiller en fodboldkamp sammen, spiller en koncert sammen eller syer en kjole sammen, så er det bare noget andet end at løse en matematikopgave. Der er tid og plads til at være aktive og kreative sammen. Derfor vil du møde nogle mennesker, som du vil være glad for længe.

Du får en pause fra skolebænken

Hvis du er en smule træt af at sidde med hovedet nede i en bog og at sidde derhjemme og skrive afleveringer, er højskole også en god idé. Det kan bruges som en god pause fra helt almindelig skole. På en højskole lærer du også en hel masse, men det er på en helt anden måde og der er meget mere af det, du elsker og interesserer dig for.

Du gør dig selv en tjeneste

Sidste grund er, at du simpelthen gør dig selv en tjeneste. Du vil takke dig selv for den oplevelse, som et højskoleophold er.