Vær opmærksom på dette ved valg af bedemand

Vær opmærksom på dette ved valg af bedemand

18. maj 2018 0 Af Redaktionen

Hvis der er en forestående bisættelse af et nært familiemedlem, er der mange forskellige ting, man skal være opmærksom på i henhold til praktiske aftaler, attestansøgninger og lignende. Dette kan være forholdsvist svært at håndtere i en tid, hvor man skal sørge og komme igennem en svær tid. Derfor kan det være en fordel at alliere sig med en god bedemand, således bisættelsen kan planlægges, mens man samtidigt kan komme gennem den svære tid.

Det praktiske kan være en stor mundfuld – få hjælp

Når der er en bisættelse forude, er der flere forskellige ting, man skal holde for øje, hvilket eksempelvis kan være ansøgning om begravelseshjælp. Der er forskellige krav til, om man kan få begravelseshjælp, og kan man få dette, skal man ydermere ansøge om at få det. Her kommer bedemanden ind i billedet, da en god og erfaren bedemand vil kunne varetage dette, således man ikke skal bekymre sig herom i den svære tid. Herudover skal man også have lavet aftaler med den givne kirke, hvilket er aftaler om dato for bisættelse, plads på kirkegården og meget andet. Det kan være en fordel at finde en god bedemand, der inddrager de nærmeste i dette, således man ikke selv skal bruge tid på planlægningen, men alligevel bliver konsulteret, når der skal tages beslutninger. Så hvis du mangler en bedemand i Grenå, Ebeltoft eller lignende, kan det være en fordel at se med her.

Hvad skal man gerne kunne informere en bedemand om?

Når man vælger en bedemand, vil der blive taget hånd om det praktiske, men der er dog nogle ting, man kan gøre for at gøre arbejdet nemmere for bedemanden, hvilket kunne være at give informationer. Her skal man være klar med informationer om dåbs- eller fødselsattest, sundhedskort, CPR-bevis og eventuelt vielsesattest, skilsmissepapirer eller separationspapirer. Dette vil gøre arbejdet nemmer og indlede et godt samarbejde med en pålidelig og god bedemand, der kan planlægge en smuk bisættelse.