Spar tid på madlavningen

Spar tid på madlavningen

10. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Dagene hvor lillemor stod og puklede ved gryderne hver dag, er måske ovre. I vores travle hverdag hvor både kvinder og mænd er på arbejdsmarkedet, er der sjældent tid til at handle ind og tilberede den helt store aftensmad. Hvordan kan man der findes nemme, men gode alternativer til den traditionelle rutine?

Spring supermarkedet over

Rigtig mange fravælger madlavningen derhjemme, fordi de ikke har tid og overskud til at planlægge ugens retter og handle ind dertil. Til dette problem er der dog i senere tid opstået et super alternativ, nemlig måltidskasser. Med måltidskasser kan du få tilsendt råvarer til ugens aftensmad, og alt du skal er at tilberede det. Det betyder altså at du slipper for at skulle tage turen forbi supermarkedet og købe ind til aftenens madlavning.

Med måltidskasser får du også eksempler på retter, som råvarerne kunne bruges til. Det eneste du skal have er altså det rette udstyr i køkkenet. Så hvis du har stegepanden klar, er det ret ligetil. Ejer du ikke en stegepande, er det med at finde den bedste stegepande til den bedste pris.

Det kræver dog selvfølgelig stadig tid at skulle tilberede maden i køkkenet.

Heldigvis kan man vælge at tilberede retter, som generelt kan stå og passe sig selv. Det kan være en gryderet, som kan lægges i en stegeso og passe sig selv i ovnen, imens dagens sidste arbejde bliver klaret.

Få mad udefra

Hvis der ingen tid er til at tilberede maden selv er der selvfølgelig mulighed for at bestille take away eller spise ude. At spise ude vil dog i sidste ende ofte blive en dyr affære. Hvorimod take away, er et lidt billigere alternativ, og man kan spise derhjemme stadig.

Take away har fået en opfattelse af at det kun er usundt, men der er sunde alternativer. Det er muligt at få sunde take away retter. På samme måde som måltidskasser, kan man også få retter tilsendt på ugentligt basis, som er tilberedt på forhånd og som kan nydes kold, eller blot opvarmes i ovnen.

Der er altså mange alternativer til den travle dansker, som stadig ønsker et godt og sundt aftensmåltid.