4 tips til at vaske miljøvenligt

4 tips til at vaske miljøvenligt

25. oktober 2018 0 Af Redaktionen

At vaske miljøvenligt er både godt for dig selv, vores fælles jordklode og din pengepung. De fleste af os ved efterhånden godt, at det er ved at være sidste udkald, hvis vi skal nå at redde jorden. Heldigvis er der mange ting, vi hver især kan gøre for at tage et skridt i den rigtige retning. En af dem er at vaske miljøvenligt. Det sparer båder energi, vand, og udledningen af mikroplastik og kemikalier i vores natur.

  1. Vælg den rigtig vaskemaskine
    Når du skal købe vaskemaskine, er det vigtigt, at kigge efter energimærkningen. Et højt energimærke bruger mindre strøm og vand. Mange nye vaskemaskiner kan selv dosere vaskemiddel, så du altid får den rigtig mængde. Klik her og se et stort udvalg.
  2. Brug en vaskebold
    En vaskebold er et billigt og miljøvenligt alternativ til vaskemiddel og andre sæber. Vaskebolden holder rigtig længe, bruger ingen kemikalier og sparer dermed en masse plastik fra emballage.
  3. Tør og vask med omtanke
    Hvis du gerne vil spare penge og strøm, er det en god idé at hænge dit vasketøj op. Det kan du gøre udenfor, i stuen eller garagen. Vasketøj der bliver hængt op bliver også mindre slidt, end det der bliver udsat for varme i tørretumbleren.
    Inden du smider tøj til vask, bør du også vurdere, om tøjet rent faktisk trænger til at blive vasket. Vask kun det der er beskidt eller lugter grimt.
  4. Fyld maskinen
    Det er vigtigt at fylde maskinen helt op, når du vasker. Hvis I er en lille husstand, skal I købe en mindre maskine, som kan nå at blive fyldt op. Hver gang du vasker tøjet, afgiver det nogle fibre, som kan ende i naturen. Hvis tøjet er lavet af kunstige materialer, ender det som mikroplastik i dyr og planter. Hvis du fylder maskinen helt op, er der mindre friktion og mindre plastik bliver udledt.