Alternative sportsgrene der brænder mange kalorier

Alternative sportsgrene der brænder mange kalorier

30. august 2019 Slået fra Af Redaktionen

Hvis vi ser på hvilke sportsgrene der forbrænder flest kalorier, vil svaret typisk falde på fodbold, basketball og håndbold. Er du ikke så meget til disse sportsgrene, men gerne vil prøve noget andet, så læs med her, og se om du kan finde en ny sportsgren, som du både synes er sjov, og som forbrænder mange kalorier. Det er vigtigt at have det sjovt, mens man dyrker sport – ellers kører man sandsynligvis træt i det, og så dropper man det. Det er ikke sundt for din kalorieforbrænding i det lange løb, så se om en af disse sportsgrene kan hjælpe dig med at få brændt en masse kalorier.

Bordtennis

Ikke nok med at bordtennis er super sjovt, så er det også en god sportsgren til at forbrænde kalorier – samtidig med, at det typisk er på et niveau, hvor alle kan være med. En mand på omkring 70 kilo, vil i gennemsnit forbrænde cirka 300 kalorier, hvis han spiller bordtennis i en time. Så grib et bordtennisbat, og begynd til bordtennis i din lokale klub – eller tag den hele vejen, og køb dit eget bordtennisbord. Dette giver en større frihed, i form af at kunne invitere venner og familie til en kamp, og samtidig kan du spille så ofte du lyster. Hvis du gerne vil spille selv, kan du få den ene halvdel af bordet til at stå vertikalt, og den anden horisontalt – så kan man spille alene.

Klatring

Du kan klatre både på en væg, og ude i naturen. En times klatring vil forbrænde cirka 900 kalorier for en person på 70 kilo. At klatre kræver både stærke arme og ben, og når du først er oppe at klatre, er det ikke muligt at tage en pause, hvilket får dig til at forbrænde endnu flere kalorier. Hvis det er en af dine første gange du klatrer, bør du gøre det under kontrollerede forhold med en professionel vejleder – ellers kan du risikere at komme alvorligt til skade.

Boksning

Den førnævnte mand på 70 kilo, vil kunne forbrænde omkring 800 kalorier på en time. At bokse kræver en rigtig god kondition, da udholdenhed er en vigtig del af sporten. Dog bokser man ikke normalt mere end et par minutter af gangen, så derfor er det ikke den mest optimale måde at forbrænde kalorier på – men det er en alternativ måde at gøre det på, og det vigtigste er jo at have det sjovt. Boksning skal for alles skyld foregå i en bokseklub, hvor det sker under ordnede forhold – både for din egen og din modstanders skyld, men også eventuelle forbipasserende, som muligvis tror at det er en slåskamp, og melder det til politiet.