Sådan finder du den rette handelsplatform

Sådan finder du den rette handelsplatform

5. november 2019 Slået fra Af Redaktionen

Der er god grund til at tænke sig om en ekstra gang, når du vælger din handelsplatform. Mange mennesker vælger at prioritere tusindvis af kroner til investering hver måned, og over en årrække, løber det op i mange penge. Du bør derfor give dig selv de bedste vilkår for at få så meget ud af dine investeringer som muligt.

Aldrig benyt din private bank

Din bank er ikke bare en bank, der holder styr på dine penge – det er også en forretning, som jo gerne skal tjene penge. Dette gør de blandt andet ved at få deres kunder til at investere igennem dem.
Flere banker holder investeringsmøder flere gange årligt, så de kan få så mange kunder ind i folden som muligt. De taler pænt om høje afkast og at du kan få din helt egen investeringsrådgiver, som vil hjælpe dig med at lave de bedste investeringer. Og det lyder jo lovende – specielt for nybegyndere, som ikke har haft tiden, eller måske sågar lysten, til at sætte sig ind i aktiemarkedet, og som gerne bare vil i gang med at køb aktier. Der er to primære problemer ved at investere igennem din bank. Det første er gebyrerne. Som tidligere nævnt, så er din bank en forretning, og de tjener penge på deres kunder. Det er dyrt at have en ”gratis” privat investeringsrådgiver for banken, og derfor bliver de nød til at tjene penge på de aktier, som bliver solgt til dig. Dette gøres ved at tage en høj procentdel af dit indskud i gebyr. Det er ikke uhørt, at du betaler 50 kroner i gebyr, for hver 1000 kroner du investerer. Det næste problem er, at den gode rådgivning du får, ikke nødvendigvis er god for dig, men for banken. Banken tjener nemlig også penge ved at rådgive dig til at købe en bestemt aktie, som de har fået penge for at opfordre dig til.
Du bør altså kigge andre steder, end din private bank, når du vil forsøge dig med aktiehandel.

Tænk over din strategi

Hvis du har planer om at eksponere dig overfor udenlandske aktier, så bør du overveje en handelsplatform, som har en lav kurtage på udenlandske aktier. Nogle handelsplatforme tager nemlig et forhøjet gebyr for at sende dine penge over Atlanten til spændende udenlandske virksomheder. Ønsker du til gengæld at handle danske aktier, bør du kigge efter en lav kurtage på danske aktier. Husk at for mange kan det godt betale sig at have en online revisor, for at lave en skatteoptimering – det kan hurtigt tjene sig selv ind igen.
Ønsker du at have en nem, halvautomatisk investeringsform, så bør du tage et kig på Nordnets månedsopsparing. Her vælger du op til 4 investeringsfonde, som du synes virker interessant, og så vælger du et månedligt beløb, som du ønsker at investere. Så sætter du bare automatiske indbetalinger op i din netbank, og så behøver du ikke tænke mere over det.