Foråret vækker vores interesse i haven

Foråret vækker vores interesse i haven

16. marts 2021 Slået fra Af Redaktionen

Der er ingen tvivl om at foråret for alvor vækker vores interesse for havearbejdet. Det viser statistikkerne år efter år, og i år er nok heller ingen undtagelse.

Når det igen bliver lysere udenfor og solen titter frem, er der altid et hav af forskellige projekter der skal færdiggøres, eller igangsættes. Det er klart – ovenpå en vinter og en mørk periode, er der rigtig meget klargøringsarbejde i haven, men det kan også være en lyst til at lave nogle nye projekter som sitrer i én.

Alt fra småt til stort

Haveprojekterne kan variere meget, det kan være alt lige fra den lille til den store opgave. Er man typen der ofte tager handling, er det altid en god ide også at genoverveje ens egne kompetencer. For ligesom når der skal laves ombygninger indendørs, er det også essentielt at gennemtænke udendørs projekter, for uden erfaring kan det være svært at varetage de lidt større opgaver.

Selvom de fleste nok vil kunne skrive under på (især mænd), at de sagtens kan køre en minilæsser, er det ikke nødvendigvis tilfældet. For større projekter involverer netop også typisk disse maskiner, og det kræver erfaring at varetage denne form for maskine eller udstyr.

Den primære ulempe

Ulempen ved at man blot springer ud i det, er principielt at det kan blive dyrere og langt mere tidskrævende, end hvis man blot havde hyret en haveservice-firma.

Er det fordi man ønsker at spare, skal man i stedet forhøre sig om at hjælpe til, det kan være oprydningsarbejdet, eller andre småopgaver, som man nødvendigvis ikke behøver at betale firmaet for – men lad professionelle varetage de opgaver som man ikke har forstand på.

Kend begrænsningerne

Det handler i bund og grund om at kende sine begrænsninger. Selvom det lyder ret simpelt, kan det være ganske svært at acceptere, især hvis man har en trang til at være med til det hele. Dog viser erfaringen at de bedste resultater opnås ved at gøre det man er god til, og overlade øvrige opgaver til nogle andre.

En god idé kan naturligvis være at indhente en pris på en opgave inden den udføres, for at være helt sikker på hvad det kommer til at koste. Ligeledes er det heller ikke dumt at indhente flere priser, sådan man har en sammenligningsfaktor, der gør at man kan blive endnu sikker på at man får valgt den rette samarbejdspartner.