Akkumulator – det genopladelige batteri

Akkumulator – det genopladelige batteri

26. september 2020 Slået fra Af Redaktionen

Står du og mangler et genopladeligt batteri? Så er det nok en akkumulator, du har brug for. En akkumulator er nemlig en transducer og et kemisk system, der kan lagre elektrisk energi som kemisk energi – her bruges stempel akkumulatoren. En akkumulator bruges for at undgå stød og pulsationer, som kan forårsage skader på systemets dele. Til dette formål bruger man primært en membran akkumulator. En blæk akkumulator kan bruges til begge formål.

Fælles for dem alle er, at de er fyldt med en gas, som kan presses sammen og udvide sig i takt med trykket i systemet. Når olien lukkes ind i en akkumulator, presses gassen i blæren sig sammen – så er akkumulatoren ladet op. Når trykket i systemet så falder, bliver olien sendt retur i systemet, og så er akkumulatoren afladet.

En akkumulator sidder oftest på P-strengen, men den kan også indsættes på T-strengen for at beskytte en køler.

Alle akkumulator typer får forringet deres levetid, hvis en eller flere celler lades den forkerte vej. Det er derfor vigtigt, at du kender til din akkumulator, således at du ikke ødelægger den.

Du finder her et stort udvalg af akkumulator.

 

Hvilke typer akkumulatorer findes der, og hvilken skal du bruge?

Det er ikke altid let at vide, hvilken slags akkumulator du skal bruges – specielt ikke hvis du ikke har en smule kendskab til denne slags teknologi. Der findes nemlig en lang række akkumulatorer, som alle har en bestemt egenskab:

  • Bly-syre-akkumulator – meget udbredt og bruges i biler, motorcykler og andre køretøjer til at drive startmotoren og øvrigt elektrisk udstyr.
  • Lithium-ion-akkumulator – baseret på lithium og bruges i de fleste oplade bare elektroniske elementer f.eks. mobiltelefoner.
  • Nikkel-jern-akkumulator – har længe været anvendt i europæisk minedrift, da de er utrolig robuste over for vibrationer og høje temperaturer. I 1980’erne begyndte man at forske i at bruge dem i vindturbine systemer, solcellesystemer og elektriske biler.

 

Der findes mange forskellige slags genopladelige batterier, og det er derfor vigtigt, at du finder den akkumulator, som tilpasser lige præcis dine krav og behov. Hvis du er vild med teknologi, og du ønsker et genopladeligt batteri, så vil du ikke blive skuffet